banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

MHP liderine AK Parti övgüsü
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'AK Parti'de çıkabilecek bir kaos ülkeye büyük zarar verir. Başbakan inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur, partide çatlağa izin vermez' sözlerine AK Parti'den ilginç değerlendirme geldi.
Hakkı KURBAN'ın haberi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, 'Bu sözlerinde, Türkiye'de alışılmış muhalefet lideri dışında bir hava var' diyerek Bahçeli'yi överken, 'Sözlerini olumlu bir açıklama olarak gördüm ama AK Parti'de zaten bir karışıklık ve kaos yok' dedi. Denemeç'in AKŞAM'a yaptığı değerlendirmeler şöyle:
9 YILDIR ÇABALIYORLAR: Bazıları gönlünden geçenleri söylüyor. 9 yıldır AK Parti'de bir çatlak, kaos çıksın diye çalışıyorlar. İktidar olduğumuz ilk dönem bazı istifalar oldu. Ancak parti kurumsallaştıkça bunlar ortadan kalktı. Aynı partili olsalar da, 326 milletvekilinin aynı düşünmesi mümkün değil. Farklı düşünceler olabilir. Ancak bu bir ayrılma, parçalanma, kaos anlamına gelmez.
GÜL'ÜN SÜRESİ 7 YIL: Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014 yılında yapılacak. Cumhurbaşkanımız, o dönemki kanuna göre seçildi ve görev süresi 7 yıldır. Sonradan yapılan düzenlemeyle 5 yıla indirirseniz istismar yolunu açmış olursunuz. O zaman yarın da biri sayısal gücü eline geçirip '9 yıla çıkardık' derse ne olacak?
Bahçeli'nin sözleri siyasetin gündemi
Nükhet Hotar (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı): Sayın Bahçeli'nin ülkenin istikrarı ile AK Parti'nin varlığı ve istikrarı arasında kurduğu ilişkinin doğru ve yerinde olduğunu büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Ancak 'partimizde çatlak ve kopmalar' sadece dedikodudan ibaret.
Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili): Genel Başkanımız, Türkiye'nin yaşadığı çalkantılarla ilgili endişelerini dile getirmiş. Başbakan hasta iken rol kapma çalışmasının Türk devlet geleneğiyle bağdaşmadığını söylemiştim.
Hasip Kaplan (BDP Grup Başkanvekili): Erdoğan'ın sağlığına kavuşup, bir an önce görevine dönmesi, bütün partilerle diyalog, müzakere sürecini geliştirerek, operasyonlar yerine, demokratik çözümü Meclis'te aramanın kanallarını açmasının ülkenin selametine.
Hurşit Güneş (CHP Kocaeli Milletvekili): Ben iktidar partisinin içiyle ilgilenmiyorum, icraatlarıyla ilgileniyorum. İktidar partisinde olası bir kaos özellikle iktidar partisinin kendisini ilgilendirir. Önemli olan icraatlardır.
Kaynak: AKŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.