banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Alparslan Türkeşin oğlunu aday gösteren AK Partiye tepki gösterdi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğanın MHPyi engelleyebilmek için MHPnin kurucusu Alparslan Türkeşin evinin içine kadar muhtaç duruma geldiğini söyledi.

TBMMde gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, partisinden listeye giremeyen milletvekillerine çok üzüldüğünü belirterek, 23. dönemde uyumlu bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Şandır, Ama MHP, geleneği, omurgayı devam ettiren, değişim denen kelimenin cazibesine kapılarak siyaseti hercümerc eden bir tavır içinde olmamıştır. Gerek Meclisteki gerek partideki kadrolarını büyük oranda geleceğe taşımıştır, ama teşkilatlarımızın talep ettiği yeni isimleri de listelerine koymuştur dedi.

Alparslan Türkeşin oğlu Ahmet Kutalmış Türkeşin AK Partiden aday yapıldığının anımsatılması üzerine ise Şandır, bundan neyin amaçladığını Başbakana sormak gerektiğini ifade etti.

Şandır, şöyle konuştu:

Biliyorsunuz sayın Başbakana bir ikazımız olmuştu, komşuların evinin içiyle oynamak yakışmaz, dürüst bir davranış değil. Başbakan MHPde belli yerlere gelmiş insanları ayartarak siyaset yapmayı tüccar siyaset üslubu olarak görüyor. Kurnazlık onun metodu. Ama bir gerçek ortaya çıkmıştır: MHP, Adalet ve Kalkınma Partisinin ve sayın Başbakanın kabusu olmuştur. MHPyi engelleyebilmek için MHPnin kurucusu, başbuğu Alparslan Türkeşin evinin içine kadar muhtaç duruma geldi.

Bunun sonucu odur. Ama bunun bir sonucu daha var: Merhum Türkeşin bu millete çok büyük hizmetleri olmuştur. Bugün onun o enerjisini, meşalesini iki evladı siyasete taşımaktadır. Bu da övünülecek bir hadisedir. Keşke CHPde de bir Türkeş ismi olsa, biz bundan gurur duyarız. Ama Ahmet Türkeş, siyaset talebi olmayan, MHPde siyaset yapacağım diye bir beklentisi, talebi olmayan, bugüne kadar da siyasette hiç ismi geçmeyen biriydi. Bugün ne hikmetse böyle bir sonuç ortaya çıktı. Anlaşılıyor ki bu Sayın Başbakanın MHPnin hesap sorma korkusundan kaynaklanıyor.

Korku dağları sarınca her şey yapılıyor demektir. Hayırlı olsun diyorum, Ahmete hayırlı olsun. Yakışır. Türk siyasetine ve Türkiyeyi çok önemli katkılar vereceğine inanıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.