banner2
Öne Çıkanlar teog news Strandberg futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig

MHP AK Parti İttifakı Urfa'da nasıl olacak? MHP Aday Çıkaracak mı?

Edinilen bilgilere göre MHP Cumhur İttifakı kapsamında iş birliği yaptığı AK Parti ile Şanlıurfa'da aday çıkarmayacak. Büyükşehir Belediyesinde AK Partiyi destekleyeceği söylenen MHP buna karşılık Arap nufüsünün yoğunlukta olduğu MHP'nin bölgesi olarakta bilinen Harran veya Akçakalede bir ilçenin MHP'ye bırakılacağı söyleniyor.

İşte yerel seçim formülü: 11 ilde jest, 24 ilde iş birliği yapılacak
Yerel seçim hazırlıklarında kulislerden beklenen son dakika bilgileri sızmaya başladı. Yerel seçimlerde Cumhur ittifakı adına tablo nasıl şekilleniyor? Görüşmelerden çıkan sonuçlar ne? A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, Başkent'te ittifak görüşmelerinden sızan bilgileri aktardı. Buna göre formül iki ayaklı bir ittifak biçmine dayanıyor. İşte son dakika ayrıntıları…

11 İLDE JEST, 24 İLDE İŞ BİRLİĞİ FORMÜLÜ

Buna göre içlerinde MHP'nin feragat ettiği büyükşehirler dahil. 11 ilde jest (yani aday çıkarmayarak ittifak ortağını destekleme, 24 ilde de iş birliği (yani güçlü formüllerle birlikte hareket etme) politikası üzerinden ilerlenecek.

İşte Fatih Atik'in anlatımıyla ittifak kapsamında AK Parti'den MHP'ye ve MHP'den Ak Parti'ye jest ve işbirliği yapılacak iller…

"Ankara hareketli. Meclis grupları toplandı. Bundan sonra ittifak mı, işbirliği mi tüm taraflarda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Biz Cumhur ittifakı cephesinden başlayalım. İki liderin de açıklamaları malum. İki lider bir araya gelecek burası kaçınılmaz. Sayın Bahçeli özellikle açıklamasında 30 büyükşehir üzerinde çalıştıklarını söyledi.

AK Parti ve MHP arasındaki uzlaşma ve iş birliği görüşmelerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara, İstanbul ve İzmir'de aday göstermeyecek ve buralarda AK Parti'nin adaylarını destekleyecek. Burası net. Ve bunun karşılığında da AK Parti'den bir jest beklediklerini söyledi sayın Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da "karşılıklı jestlerimiz olacak" diyerek onayladı.

Peki hangi illerde olacak ve bunu yapmak o kadar kolay mı? Sadir Durmaz ile Mehmet Özhaseki arasındaki görüşmeler devam ediyor. Diğer illere baktığımız zaman.

Adana, Mersin, Osmaniye'de AK Parti'nin aday çıkarmayabilir. Şeklinde bir görüş ön plana çıkıyor.

Tabi bundan sonraki Manisa, Isparta, Karabük, Bartın ve Kars'ta neler olacak onları göreceğiz.

AK Parti şuana kadar Manisa'da aday açıklamadı. Isparta'da aday açıklamadı. Kars'ta aday açıklaması yapmadı. Ancak yerelde ittifak çok zor bir şey. Çünkü bütün teşkilatlar yerel seçimler ve belediyeler için çalışıyor.

Dolayısıyla teşkilatlara aday çıkarmayın demek Genel Merkezler için de çok kolay bir şey değil. Mehmet Özhaseki ile Sadir Durmaz tüm teknik detayları çalıştılar. Şuan iki parti de tüm detayları ortaya koydular. Bu jesti yapmak kolay değil iki lider için de söylediğimiz gibi. Yalnız burada önemli bir şey var sayın Bahçeli konuşmasını yaparken 30 büyükşehirden söz etti.

30 Büyükşehir üzerinde çalışıyoruz dedi. Dolayısıyla bu işbirliği yapacağı iller sadece 4-5 ille, yeni Adana, Mersin, Osmaniye ile sınırlı değil. Oralar zaten olacak ama asıl bu büyük işbirliği 30 büyküşehirde olacak. CHP ve HDP'nin elindeki belediyeleri almaya çalışacaklar.

Hangi belediyeler onlar? Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir gibi illerde işbirliği yapacaklar, Hatay, Diyarbakır, Mardin gibi illerde. Ve buraları almak için çalışacaklar.

İlçeler düzeyinde jestler olabilir mi?

Şuanda ilçeler konusu da çalışılıyor. İstanbul ve Ankara'da bazı ilçelerin de Cumhur ittifakı kapsamında çalışıldığı belirtiliyor. İstanbul'da MHP'nin şuan bir belediyesi bulunmuyor. Bu konunun netleşmesinden sonra öğrenmiş olacağız.

Ancak diğer noktalar önemli. Antalya, Balıkesir ve birçok ilde birlikte hareket edilecek. Ve bu konudaki son kararı da iki lider bu hafta olmasa bile önümüzdeki hafta yapacağı görüşmede netleştirecekler. "
KAYNAK: SABAH-BALİKLİGOL.COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.