banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Örenköy Köyü

Meydanlarda parti mitingi bitiyor

Başbakan Erdoğan, TRT'deki canlı yayında başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulunurken muhalefetin bu sisteme geçişe karşı çıkışının asıl nedeninin ne olduğunu açıkladı.

BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN NEDEN KAÇTIKLARINI BİLİYORUM

Başbakan Erdoğan, başkanlık sisteminin doğru ve yanlış yönleri olabileceğini, Rusya ve ABD'de nelerin doğru nelerin yanlış olabileceğinin tartışılması geretiğini, Başkanlığın Türk milletinin yapısına uygun olup olmadığına bakılması gerektiğini ancak "Başkanlık hilafeti getirir" sözünün tamamen art niyetten kaynaklandığını söyledi. Bu sistemin geldiği andan itiraben iki tane güçlü parti olacak. Bu sistem geldiği andan itibaren birilerinin siyasi hayatı tamamen bitecek.  Bu sistemde bir dönem iki dönem netice alamayan halk hemen kenara koyuyor. Sandık yine var parlamento yine var. Burdaki tek kaygı iki güçlü parti oluşacağı için bundan kaygı duyuyorlar.

O SEÇİM KAMPANYASI ÇOK FARKLI OLACAK

Yerindelik hakkının yürütmenin olduğu halde önceki Cumhurbaşkanının bu hakkı engellediğini, erklerin yetkilerinin birbirine karıştığını yargının yürütmenin yetkilerine müdahale ettiği yürütmeden geçen kararların yargıya takıldığını söyledi. Başbaklık'ta sistemin daha iyi çalışabilmesi açısından yeni sistem birçok sorunu çözebilir.

Başbakan Erdoğan,  Cumhurbaşkanı adaylığı için 19 aylık bir süre olduğunu, bu süre içinde AK Parti Genel Başkanı olarak görevinin süreceğini belirterek " Ondan sonra Cumhurbaşkanı adayları ortaya çıkacak, o süre içinde partili aday süreci başlayacak. O sürec aynı zamanda başkanlık sürecini de başlatacak. Partili aday aynı zamanda Cumhuriyetçiler ile Demokratların bir örneğini ortaya koyacaktır. Bu dönemde artık AK Parti iktidarında şunu yaptık denilemeyecek. O seçim propogandası öncekilerden çok farklı olacaktır. Halk da tercihini ona göre yapacaktır. İlk turu aşanlar ikinci tura gidebilecek, ikinci turda da iş bitecektir

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.