banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Mesele Türk-Kürt meselesi değil

 

Müslüm AKTÜRK

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan sorunların Türk-Kürt meselesi olmadığını belirterek, “Bölgede haritalar çiziliyor ve bunu çizenler Müslüman değil, uyanık olmalıyız” dedi. 

Temurci, Bahçelievler Mardinliler Derneği’ni kabulünde yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerini hatırlatarak, önemli bir seçimin daha geride kaldığını söyledi. 1 Kasım’da bir kez daha Türkiye’de iktidar sorunu olmadığını ancak ciddi bir muhalefet sorunu yaşandığının göründüğünü vurgulayan Selim Temurci, Güneydoğu’daki olaylara değinerek şöyle devam etti:

“Bizi derinden üzen bölgedeki olaylar Türk-Kürt meselesi değil, bunu gördük. Bölgede haritalar çiziliyor ve bunu yapanlar Müslüman değil, hepimiz uyanık olmalıyız. Bu sorun sadece siyasetçilerin sorunu değil başta STK’lar olmak üzere herkes bu soruna sahip çıkmalı. Bölge ile ilişkileri güçlü tutmak lazım. Türkiye’nin geleceğinde yeni bir parantez açıldı. Marksit-Leninist düşünceyle PKK’nın geleceği yer ancak bu kadardır.  Maneviyatına bağlı Kürt milletinin gençlerinin PKK’nın oyununa gelmesine bir anlam veremiyorum.  Bölgede oynanan bu kadar oyuna rağmen çok şükür ülkemiz bir krize girmedi.”

İSTANBUL ENSAR OLDU

PKK’nın zulmünden kaçan birçok Kürt vatandaşın çeşitli yerlere göç ettiğini ve bu yerlerin başında İstanbul geldiğini belirten Dr. Temurci, “İstanbul ensar oldu. PKK’nın zulmünden İstanbul’a göç eden insanlarımıza elbette ki sahip çıkacağız ancak özellikle gençlerimizi kucaklayacağız. Bu çocukların illegal örgütlerden korumamız, onların tuzaklarına düşmemeleri lazım. İster bizim gibi düşünsünler ister düşünmesinler. İster partimize oy versinler isterse vermesinler, bize kızabilirler de fakat bizim bunları kucaklamamız gerekir.” ifadesini kullandı.  

HDP’NİN DEFTERİ KAPANMIŞTIR

Konuşmasında HDP’ye ağır eleştiriler getiren AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, HDP’nin aklının PKK’laştığını ve bu akılla TBMM’de sağlıklı görev yapmasının mümkün olmadığını kaydetti. Çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunun suiistimal edildiğini belirten Dr. Temurci, şunları söyledi:
“HDP’nin defteri kapanmıştır, bunlarla yol gidilmez. HDP, belki Kandili dize getirebilirdi, yapmadı. Hoş görünün de bir sınırı vardır. Devlet, terörün durması için başlattığı bu operasyonlardan geri adım atmayacak. Dağa çıkanlar da bizim insanımız, kandırıldıkları için onlara acıyorum. Devletin şefkatli elleri her zaman açıktır, pişman olanların silahlarını bırakıp teslim olmalarını bekliyoruz.” 

HERKES SESİNİ YÜKSELTMELİ

Terörün sadece siyasilerin sorunu olmadığını, herkesi ilgilendirdiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Temurci, teşhisi konulan bu hastalığa karşı başta Güneydoğu insanı olmak üzere herkesin sesini yükseltmesi gerektiğini anlattı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ırkın değil bu topraklarda yaşayan herkesin devleti olduğuna işaret eden Temurci,  “Vatan hepimizin vatanı. Vatansızlığın ne demek olduğunu Suriyelilerin yaşadığı mağduriyetlerden görüyoruz. Kaldı ki kimi kimden ayıracaksınız, Türklerle Kürtler öylesine iç içe geçmiş ki ayırmak mümkün değil.” diye konuştu.

ÜMMETİN SESİYİZ

AK Parti’nin sade bir parti değil ümmetin sesi olduğunu kaydeden İl Başkanı Dr. Temurci, “7 Haziran seçim sonucundan çıkardığımız derslere çalışmaya devam ediyoruz. 1 Kasım sonuçları Rabbimin bir lütfudur, aksi halde birkaç ay içinde İstanbul’da bir milyon insanımızın tekrar AK Parti’ye dönmesi mümkün değildi.” dedi. 

Temurci, İstanbul’da yaşayan çok sayıda Mardinli olduğunu, dolayısıyla Mardinlilerin siyasetin merkezinde daha aktif rol alabileceklerini ancak bunun için seçimlere 3-5 ay kala değil daha önceden hazırlık yapılması gerektiğini hatırlattı.

STK’lara ülkenin geleceği adına büyük görevler düştüğünü anlatan Temurci, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

“Gençlerimize çok önem vermeliyiz. Tamam gezdirelim, burs verelim, her zaman yanlarında olalım ancak onlara ümmetin meselesini anlatalım, maneviyatlarını güçlendirelim. Maalesef abdest almasını bilmeyen gençlerimiz var. Kültür gezilerini bir eğlenceye dönüştürmeyelim, onlara geziler sırasında ya da burslarını almaya geldiklerinde birliğimizin, beraberliğimizin öneminden, ülke bütünlüğünden bahsedelim. Siyasetin geleceğinin insan kaynakları işte bu gençlerdir. Ülkeyi emin ellere teslim etmek için bu gençlerimizin gönülleri maneviyatla doldurulmalıdır.” 

SİYASETTE YER ALMAK İSTİYORUZ

Bahçelievler Mardinliler Derneği Başkanı A. Fuat Bodur ise, yoğun gündemine rağmen kendilerini kabul eden AK Parti İl Başkanı Selim Temurci’ye teşekkür ederek şunları söyledi:

“7 Haziran’dan sonra ülkede bir belirsizlik hakim olmuştu. Çok şükür 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden istikrar geldi. Biz inşaat sektörü üzerine faaliyet gösteriyoruz. Seçimden sonra ciddi hareketlenme oldu ve yurt dışından yatırımcıların ülkemize geldiğini görüyoruz.”

İstanbul’da 320 bin dolayında Mardinli yaşadığını ancak siyasette bunun karşılığını göremediklerine dikkat çeken Bodur, Mardin’de güzel bir mozaik olduğunu; Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, herkes barış ve hoşgörü içinde birlikte yaşadığını, Mardin’in, Aziz Sancar’la birlikte bilimde de dünyanın önemli bir şehri konumuna geldiğini kaydetti. 

Sosyal faaliyetlerini de anlatan A. Fuat Bodur, ramazan aylarında her gün 200 kişinin derneklerinde iftar yemeğinde ağırlandığını ve bunların çoğunun Suriyeli olduğunu ayrıca yeni Aziz Sancar’ların yetişmesi için 150 öğrenciye burs verdiklerini ifade etti.

Bodur,  kültür gezileri, kan bağışları gibi çalışmaların yanı sıra oluşturdukları Barış Komisyonu tarafından her ay ortalama 4-5 olayı Adliye’ye intikal ettirmeden sulhla sonuçlandırdıklarını sözlerine ekledi.

AK Parti İstanbul İl Yönetimi’nin toplantılarının yapıldığı büyük salonda gerçekleşen ziyaret sırasında İl Başkanı Dr. Selim Temurci’ye günün anısına bir tablo hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.