banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Merkez İlçe Mustafa Zahit'le devam dedi FOTOĞRAFLI
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekilleri Doç Dr. Zeynep Karahan Uslu, Doç. Dr. Abdülkerim Gök, Seyit Eyyüpoğlu, Yahya Akman, Abdülkadir Emin Önen, Mahmut Kaçar, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Partili Belediye Başkanları, Belediye Başkan yardımcılar, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve delegeler, Siyasi parti temsilcileri, Urfa City AVM Konferans Salonunda gerçekleşen kongreye katıldılar.



Kongre, Divan Kuruluna Mehmet Ekinci, Hasan Arusoğlu, Fatih Yıldız, Aysel Göncü ve Saim Kaymak’ın seçilmesi ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ




Protokol konuşmalarında Şanlıurfa Milletvekilleri sırayla konuştular. İlk olarak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit konuştu. Zahit; Bu kongrede kenetlenerek devam edeceğiz. Mahalle mahalle, köy köy, dolaşarak seçim çalışmalarına hazırlanıyoruz. Bize destek verenlere karşı sorumluluk hissediyoruz. Başta Sayın Bakanım Faruk Çelik olmak üzere Genel Merkezimize ve burada bulunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.



Seyit Eyyüpoğlu ise; “ Şanlıurfa olarak birlik ve beraberlik hasreti içindeydik. Size seçim zamanı söz verdik. Birlik ve beraberlik içerisinde verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bakanımızla beraber gece gündüz demeden Şanlıurfa için çalışıyoruz” diyerek bu kongrenin daha çok çalışmaya vesile olmasını diledi.



Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ise AK Partinin dünya markası haline geldiğine değindi. Doç Dr. Uslu; “AK Parti dünya markası olmuşsa her zaman haktan ve halktan yana olduğu içindir. Üç dönemdir başarılı seçimler çıkaran ve oylarını yükselten AK Partinin en büyük payında elini taşın altına koyan teşkilat çalışmalarındandır. Ülkeler sapır sapır dökülürken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Dünün hasta adamı bugünün ustası oldu” diyerek kongrenin hayırlı olmasını diledi.



Mahmut Kaçar ise AK Partinin başarılı olmasının nedenini açıkladı. Kaçar; “Milletin yanında olan siyasetçileri millet bağrına basar. CHP tek parti sisteminden çok partili sisteme geçince, Adnan Menderes’i, 1980 darbesine rağmen Turgut Özal’ı ve 28 Şubat’a rağmen bu halk Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastı. Millet doğruları çok iyi görüyor” dedi.



Abdülkadir Emin Önen ise AK Partinin iktidarı ile dış dünyada değişen Türkiye vizyonuna değindi. Önen; “Dışarıdan bakıldığında Çin’den sonra en çok büyümeyi gösteren Türkiye tarihe geçti. Coşkuyla kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu kongrenin de hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



Kürsüye gelen Yahya Akman ise; “AK Partinin kurucu üyesiyim. Şöyle nereden nereye geldik diye bakıyorum. Hamd olsun çok büyük değişimler ve gelişim sağlamışız. Otobanları saymıyorum. Diğer yollarımızı bile otoban standart’ına yükseltmişiz. Bugün Şanlıurfa 400 projeyi yaşıyorsa ve altın çağındaysa bence bunun sihirli kelimesi birliğimizdir” dedi.



Doç. Dr. Abdülkerim Gök ise; “ Şanlıurfalının özlediği tablo Ankara’da oluştu. Siyaset bireysel olarak yapılmaz. Koro halinde Şanlıurfa’nın yararına birlikte çalışma var. Kürdüyle, Arabıyla, Türküyle, Çerkeziyle, kardeşçe barış içinde birlikte yaşamanın en güzel örneği Peygamberler şehri Şanlıurfa, Türkiye’ye sunuyor” dedi. Gök, Kongrenin hayırlı olmasını diledi.



Daha sonra kürsüye gelen Bakan Faruk Çelik; “Başbakan Erdoğan'ın hastalanmasıyla birlikte ülkenin ayarının bozuldu, muhalefetin de ayarı bozuldu. Muhalefet partileri bile; aman ha Başbakanımızın önlemi bir şeyi yoktur dediler. Çünkü biliyorlar ki ustanın dışında Türkiye'de istikrarı sağlayacak hiçbir siyasetçi yoktur. Türkiye ve dünya çok çalkantılı bir dönemde geçiyor. Bizde bu dönemde bu kongreyi gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde kriz yok, derin, sır devlet yok hizmetkar devlet var. Hizmetkar bir hükümet var. Buna rağmen ülkenin gündeminde Ergenekon var, tutuklamalar var, mahkeme süreçleri var, KCK operasyonları var, Genelkurmay Başkanının tutuklanması var, 12 Eylül ihtilalini yapanların hesap verilmesi var, Anayasa tartışmaları var, ana muhalefette yaşananlar var, Fransa da sözde soykırım ilgili gelişmeler var, Hrand Dink'in öldürülmesi var ve mahkeme kararları vardır. Bu gündemlere rağmen artık önemli düzenlemeler yapan bir Türkiye var. Güçlü bir Türkiye ortaya çıkmış bulunuyor” dedi.



Türkiye’de imtiyazların ortadan kalktığını belirten Bakan Faruk Çelik; “Kim olursan ol; yargının karşısında artık herkesin eşit olduğu bir Türkiye var. General misin, bakan mısın, vatandaş mısın fark etmez, kanun önünde herkes eşittir diyoruz. İmtiyaz, ayrımcılık ve kayırmacılık yok. Artık o dönemlere noktayı koyduk. Bakın; 12 Eylül ihtilalinin üzerinden değil 30 yıl, 300 yıl da geçse yargı önünde hesap verecekler” dedi.



Muhalefet partilerin tek başarılı oldukları konun istikrarsızlık olduklarını vurgulayan Bakan Çelik; “Milletimiz mutluluktan yana, milletimiz barıştan yana, milletimiz eşitlikten yanadır. Milletimiz silahtan yana değildir. Kürt'se Kürt diyelim, Arap'sa Arap diyelim, Türk'se Türk diyelim ama ay yıldızlı bayrağın altında şerefli bir şekilde yaşayalım” dedi.



Merkez İlçe Kongresinin de hayırlı olmasını dileyen Bakan Faruk Çelik; “Listeler oluşturulurken belli sayıda kayıt yapılıyor. Biz AK Partiyiz. Şahısların öenmi yok. Partinin önemi var. Bakın ben olmazsam bu partide hiçbir şey eksilmez. Milletvekillerimizden herhangi birisi olmazsa yine bir şey eksilmez. Çünkü büyük usta bu partinin başında var” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit kongre anısına Bakan Faruk Çelik’in yağlı boya tablosunu Bakan Çelik’e hediye etti.



Daha sonra tek liste halinde gidilen kongrede, Mustafa Zahit delegelerin oylarını alarak başkanlığa seçildi.

Merkez İlçe Başkanı :  Mustafa Zahit

YÖNETİM KURULU
Asil üyeler

1-     Sümeyra Yanmaz
2-     Necmi Hekimoğlu
3-     Hülya Gül
4-     Feride Peker
5-     Firyal  Genç
6-     M.Cengiz İzol
7-     Halil Kızılelma
8-     Şerdil Karahan
9-     M.İlhami Günbeği
10- Mehmet Kara
11-  Mehmet Ali Ozoruç
12- Sedat Abamor
13- Arif Önkol
14- Ö.Faruk Taşçı
15-  Orhan Yanar
16- Feridun Ekemen
17- Ekrem Çuvanlıoğlu
18- Müslüm Kırmıç
19- Feridun Çiftçi
20- Hüseyin Polat
21- İmam Badıllı
22- Mustafa Agar
23- Mustafa Engül
24- Hasan Çay
25- İbrahim Avobeyli
26- Ahmet Demirkol
27- Ömer Faruk Baykuş
28- M.Salih Kurt
29- Bilal Kaplan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.