banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi

Merkez İlçe Mayıs Ayı Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Urfa City AVM’ konferans salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı danışma meclisi toplantısına, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İbrahim Halil Özcan, Abdülkerim Gök, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Hilvan Belediye Başkanı Hasan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa Belediye Meclis Başkanı ve Üyeleri, İl genel Meclis üyeleri, Ak Parti İl Başkan yardımcıları, Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve Üyeleri, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

 

2013 yılının 5'inci oturumu olan Mayıs ayı Danışma Meclisi toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Ardından divan başkanlığına Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Halkla İlişkiler Başkanı Feridun Ekemen, Merkez İlçe Ekonomi İşlerden Sorumlu Başkanı Hasan Çay, Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Culhacıoğlu, Arge Başkanı ve Necmi Hekimoğlu seçildi.

 

 

Divan seçiminin ardından açılış konuşmaları yapıldı. Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit açılış konuşmasında, ‘Geçtiğimiz günler içerisinde teşkilat başkanımız Sayın Ekrem Erdem başkanlığında kızılca hamamda üç günlük Türkiye’deki İl ve İlçe başkanlarının toplantısı yapıldı. Bu toplantılarda tabi Türkiye’deki İlçe, İl başkanlarıyla bir araya geldik. Kızılca hamamda yapılan toplantıda başkanlık sistemi ile ilgili, gerek parti çalışmaları ile ilgili, gerek teşkilatı çalışmalar ile ilgili gerçekten önemli bilgiler aldık. Burada bir kez daha teşkilatım adına, mahalle başkanları adına, Şanlıurfa halkı adına Sayın Ekrem Erdem’e ve Sayın Başbakanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Çok verimli bir toplantı oldu. Bununla beraber Sayın milletvekilimiz Mahmut Kaçar’da ordaydı. Sandığa dayalı, sandıkta oy kullanacak olan üyeler ile ilgili bir sistemde ilkini Sayın Milletvekilimiz Ankara ili ile başlamıştı. Burada bizim şansımız var Teşkilat başkanımız hem Urfa milletvekilimiz şimdi bu eğitim toplantımızda bizleri öne aldı. Bir kez daha buradan Sayın milletvekilimiz Mahmut Kaçar’a teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 

Başkan Zahit, Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatının üye sayısına değinerek şunları kaydetti; ‘’Üye sayımız Allah’ın izniyle kongreden sonra 20 bin üye almışız. Üç ay gibi bir sürede bu teşkilatımız 7 bin üye kayıt etmiştir. Bu gerçektende çok büyük bir başarıdır. Tabi rahata kavuşmamamız gerekiyor daha çok üye seferberliği yapmamız gerekiyor. Ev ev, kapı kapı dolaşmamız lazım çünkü yerel seçimler geliyor. Bu başarıyı hep birlikte yakalamamız gerekiyor. Üye seferberliği başlattık merkez ilçe teşkilatı olarak ve şuanda Şanlıurfa’nın dört bir yerinde stant kurduk. Şanlıurfa Belediyesinin önünde, Balıklıgöl’de Mozaik Avm’nin önünde ve Eyüp peygamber makamının önünde bizler merkez ilçe başkanlığı olarak üye stantlarımızı kurduk. Dün birincisi Belediye önünde kurduk. Ve burada yarım saat içersinde teşkilat başkanlarımızla, mahalle başkanlarımızla birlikte yarım saatte 500 üye kaydı yapıldı. Dün bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’da standımızı ziyaret etti. Dedi.

 

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’de, ‘’Şanlıurfa ziyaretlerimiz düzenli bir şekilde devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi düzenli olarak Urfa’ya geliyoruz. Teşkilatla bütünleşmede, teşkilatla bir araya gelmemizde bazen düzenli olmadığını da biliyorum. Daha çok teşkilatla iç içe olmamız gerekiyor. Bunun farkındayız ama geldiğimiz iki gün üç gün içersinde öyle yoğun bir program oluyor ki bu programlardan dolayı teşkilata zaman ayırmaktan şahsen zorlandığımızı belirtmek istiyorum. Bu gönülden ırak anlamına gelmez. Gönüllerimiz bir hedeflerimiz, gayelerimiz birdir. Sizler için asıl zahmetini, çilesini sıkıntısını çekmiş arkadaşlarsınız. Mahallede bin bir türlü sorunlar, problemlerle uğraşıyorsunuz. Öyle sorunlar var ki yerel yönetimlerle ilgilidir. Çözüle bilir veya yanlış gidilen sorunlar vardır size gelebilir problemler ilçemiz veya mahalle temsilcileri olarak sizden çözülmektedir. Öyle sorunlar vardır ki genel konularla ilgilidir. Genel konularda yanlış gidilen hadiselerde doğru gidilen hadiseler dolayısıyla bizim oralarda mahalleler de hakikaten uç beyler olarak sorunlarla yüzleşen arkadaşlarımsınız. Bizlerde milletvekilleriyle ve ilinizde çıkmış bir bakan arkadaşınız olarak daha sık görüşme arzusu doğru bir arzudur. Dedi.

 

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’da, ‘’Merkez İlçe Teşkilatıyla bizler uzun süredir İlçe danışma toplantısında birlikte olmayı ve arzu ettiğimizi sürekli Başkanımıza illettik. Fakat fırsatımız olmadığı içinde bazen toplantılara katılamıyoruz. Merkez İlçe teşkilatının çalışmaları kapsamında gerçekten Şanlıurfa’daki diğer teşkilatlara örnek teşkil edecek çok güzel çalışmalar iştirak etme şansımız oldu. Merkez İlçe teşkilatımızın düzenlemiş olduğu mahalle danışma toplantısı kapsamında yaklaşık olarak dört toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin siyasal ve ekonomik değişim ve dönüşüm noktasında Allah’a şükürler olsun 10 yıldır. Türkiye’de sessiz bir devrim yaşandı. Ve çözüm süreci ile ilgili birçok toplantı yapıldı.’’ Dedi.

 

Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez İse, ‘’ Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatının Mayıs ayı danışma meclis toplantısına katılarak selamlama konuşmasını yaptı.

 

Yaklaşık olarak iki saat süren Ak Parti Merkez İlçe Mayıs ayı danışma meclis toplantısı daha sonra dilek ve temenni konusuna geçilip soru ve cevap şeklinde son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.