banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Melik; Kılıçdaroğlu ne derse o

Olağanüstü kurultay seslerinin giderek yükseldiği CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, Şanlıurfa İl başkanı Melik’in de aralarında bulunduğu 7 il başkanından destek açıklaması geldi.

Açıklamaya Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis il başkanları katıldı ve "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı, alacağı her kararın ve tasarruflarının destekleyicisi ve yanındayız" denildi.

1991 yılından bu yana en yüksek oyu aldıklarını dile getiren Karalar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı ve alacağı her kararın arkasında olduklarını söyledi. 7 il başkanı adına konuşan Karalar açıklamasında şunları söyledi:

"Partimiz yüzde 26 oranında oy almıştır. Bu hedeflediğimiz bir oran değildir. Ancak, 2007’de 20.8 olan oy oranımız, yüzde 26 olmuştur.

Uzun yıllar partimize asla oy vermeyi düşünmeyen önemli sayıdaki seçmen CHP’ye sıcak bakmaya başlamıştır. Bu kitlenin tamamı, seçimde oydaş haline getirilememiştir. Ama yeterli sürede, bu tempo ve projelerle söz konusu kitlenin oyları partimizin olacaktır.

Geleneksel oy oranımız partiyi iktidar yapmaya yetmemektedir. Elbette bugüne kadar partimize oy vermeyen kesimlerden oy almaya çalışacağız. Bunu yaparken de mevcut oy verenler küstürülmemelidir. Aday tespitinde parti tabanı daha etkin kullanılmalıdır.

Bu konuda, Genel başkanımızın yeni tüzük çalışmalarını başlatması, her aşamada önseçim yapılacak söylemleri son derece olumlu karşılanmaktadır. Zaten sosyal demokrat partiler, demokratik tüzük, program ve kadro partileri olmalıdır.

Sorgulanması gereken, bu kadar olumsuzluğa karşın AKP’nin aldığı yüzde 50 oydur. Bundan hareketle, genel başkanımızın söylemiyle, ara vermeden, aynı tempoda projeleri anlatmaya devam etmeliyiz." (SONDAKİKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.