banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Mehmet Yavuz Sanayi esnafı ve Akçakalelilerle bir araya geldi VİDEOLU

 

Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz Evren Sanayi Sitesini esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve destek istedi.
Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini ziyaret eden Yavuz’u kooperatif başkanı Mustafa Arslan ve üyeler karşıladı.
“Dünyanın en verimli topraklarına sahibiz ama…”
Şanlıurfa’da tarım alanlarının imara açılarak ziyan edildiğini ve bunun yanlış bir uygulama olduğunu İfade eden Arslan, bunun yerine dağların imara açılmasının daha doğru olacağını söyledi.
GAP Master Planının en önemli ayağının Şanlıurfa olduğunu ifade eden Yavuz, “Şanlıurfa barajın yanı başında, hidroelektrik üretiliyor. Buraları dünyanın en verimli topraklarına sahip olmasına rağmen bu şehirde elektrikler kesiliyor, susuzluk nedeniyle tarım yapılamıyor. Bu utanılacak bir şeydir” dedi.
Bir süre daha Arslan ve kooperatif üyeleriyle sohbet eden Yavuz, destek talebinde bulunduktan sonra buradan ayrıldı. Evren Sanayi Sitesi esnafıyla bir gelen Yavuz, esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf, elektriklerin sık sık kesildiğini belirterek büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Çevre yolunun sanayi bölgesinden geçmediğini dile getiren esnaflar bunun işsizliğe neden olduğunu ve kimsenin bu sorunu gidermek için bir şey yapmadığını ifade etti.
Urfa’da aile mahkemesi bir iken son beş yılda bu sayı üçe çıktı
Sanayi esnafı ile bir araya gelen Yavuz burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'da maddi ve manevi anlamda gerilemenin olduğuna dikkat çekerek, memlekette son 13 yılın ilk 5 yılında güzel gelişmelerin yaşandığını ancak daha sonraki yıllarda geriye doğru bir gidişin başladığını söyledi.
Yavuz, “Maddi anlamda da geriye doğru bir gidiş başladı, manevi anlamda da geriye gidiş başladı. Ayrıca şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma sayıları oldukça yükseldi. Urfa’da aile mahkemesi bir iken son beş yıl içerisinde bu sayı üçe çıktı. Bunların nedeni de yanlış politikaların uygulanması ve Türkiye’de muhalefet eksikliğinin olmasıdır. Biz İslami bir muhalefet için bu yola çıktık oy ve desteklerinize talibiz.” şeklinde konuştu.
Yavuz Akçakale’de
Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine geçen Yavuz, burada da vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde vatandaşlar ile bir araya gelen bağımsız milletvekili adayı Yavuz, halkın sorunlarının giderilmesi için elinden geleni yapacağını belirterek Akçakalelilerden destek istedi.
Mahalle ziyaretleri kapsamında Akçakaleli kadınların sorunlarını dinleyen Yavuz, halkın sorunlarını daha rahat çözebilmek için Mecliste olmaları gerektiğini söyledi.
Suriyelilerin gelmesiyle beraber Akçakale’de büyük bir işsizlik sorununun olduğunu, kocalarının iş bulmakta sıkıntı çektiğini dile getiren Akçakaleli kadınlar, yetkililerin bu adaletsizlikten haberleri olduğu halde herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını söyledi.
Kocası cezaevinde olan bir bayanın kocasının çıkarılması için Yavuz’dan yardım istemesi ve cezaevinde olan şahsın küçük kızının gözyaşları içerisinde Yavuz’a sarılarak cezaevinde olan babasının serbest bırakılması için yardım istemesi ise duygulu anlara sahne oldu.
Akçakale Devlet Hastanesini de ziyaret eden Yavuz, Hastane Başhekimi Dr. Yılmaz Gerger tarafından karşılandı.
Yavuz, hastaneyi gezerek hastane hakkında sorun ve sıkıntılarla ilgili bilgiler aldı.
Akçakale ziyaretleri kapsamında Alıncık köylüleriyle de bir araya gelen Yavuz, daha sonra da Akçakaleli gençlerle bir araya geldi. Yavuz burada iktidarın yapmış olduğu yanlış politika nedeniyle ortaya çıkan sorunlara değindi. Siyasilerin verdiği vaatleri yerine getirmediğine dikkat çeken Yavuz, HDP’nin bölge ve Türkiye üzerinde büyük oyunlarının olduğunu söyledi.
Yavuz oy ve destek talebinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.