banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Medyayı Yerden Yere Vurdu

 20 zirvesinde önemli temaslarımız oldu. Dünya liderleriyle geniş bir şekilde görüşme imkanım oldu. İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısı ile ilgili düşüncelerimizi muhataplarımıza aktardık.

Teröre verilen finansal desteği liderlere ayrı ayrı aktardım.

Sayın Obama ile uzunca bir görüşmem oldu. İsrail konusu, gemi saldırısı, Ortadoğu'daki gelişmeler, İran konusu ile ilgili düşüncelerimizi ilettik.

Liderlere terör konusunda kınamadan öte adımların atılmasını istedim.

Terör konusunda daha ileri adımlar atılması konusunda taleplerimi ilettim. İstihbarat paylaşımının ötesine geçilmesi gerektiğini vurguladım. ABD ile model ortaklık dönemine girmiş bulunmaktayız. Müttefikler arasında yöntem ve üslup farkı olabilir. Bunu kopuş olarak lanse etmemek gerekir. Ak Parti ve Obama hükümeti bu ilişkilere büyük önem vermektedir.

Türkiye'de medya bizim görüşmelerimiz farklı bir şekilde verdi. Bu tür haberler teröre yataklık yapar. Başka bir şey yapmaz. Yapılmayan şeyler, konuşulmayan şeyler yazlıyor. Grup adı vermeyeceğim. Bu bizim görüşmelerimizle hiç alakası yok. Belli bir grup Ak Parti'yi nasıl yıpratırız telaşı içinde. Ama bu haberler ülkeye hizmet etmez zarar verir.

Doğruları söylemek gerilimse evet ben gerilimden yanayım.

Eksen kayması gibi bir şey söz konusu olamaz.

G-20 zirvesi ekonomimiz açısından önemli sonuçları olmuştur. Biz bütçe açığımızı mali politikalarla makul seviyeye çektik. 2010 yılında G-20 ülkeleri arasında en düşük bütçe açığı Türkiye'nindir.

Borç konusunda Türkiye çok avantajlı duruma da... Bir çok G-20 ülkesi bütçe açıklarını kontrol edemedi. Ancak Türkiye -5,5 ile dikkat çekici bir performans sergiledi. Kamu borcu oranını yüzde 45,5'a indirdik.

Haber 7

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.