banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Mecliste tekme tokat

Görüşmeleri izleyen Rus parlamenterler Meclis'i terketti.

İHA

TBMM Genel Kurul'unda 21. madde görüşmelerinde yaşanan Başbakan Erdoğan'ın mal varlığı tartışması 22. maddenin görüşülmesi sırasında yeniden alevlenerek yumruklu, tekmeli kavgaya dönüştü. 22. madde görüşmesinde söz alarak kürsüye gelen AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP'li vekillerin Başbakan Erdoğan'ın mal varlığı ile ilgili söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Canikli, "The Ekonomist dergisinin açıklaması yapıldı. Hayal ürünüdür bu haber. Erdoğan'ın dünyanın en zengin insanları arasında bulunduğuyla ilgili bir haber yapmamıştır. Biz de böyle bir bilgiye sahip değiliz. Bu yalan. Kuyruklu yalan. Başbakan Erdoğan için getirdiğiniz gensoru önergesine çakma önerge demiştik. Hala aynı şeyleri yapıyorsunuz. Bu iddiaya sahip kişi çıkıp Başbakan'dan bu milletten özür dilemelidir. Ne zaman onurlu davranacaksınız. Ayıptır. Hiç gerçekle ilgisi olmadığı halde Başbakan'a her türlü hakareti yapacaksınız. Ayıptır. Çıkıp özür dileyeceksiniz. Biz sizin yalanlarınızı çürütmekten bıktık ama siz yalan üretmekten bıkmadınız. Bu milletin kürsüsünü bu şekilde kirletemezsiniz. Yolsuzluk mu görmek istiyorsunuz? Yuvacık Barajı, İSKİ skandalına bakın, partinizin hesaplarına bakın. Biz belgeyle konuşuyoruz. Onurluysanız çıkın özür dileyin" dedi.

Canikli'nin bu sözleri üzerine TBMM Genel Kurul'u bir anda karıştı. Gün içinde aynı konu nedeniyle tartışan AK Partili ve CHP'li vekiller arasındaki tartışma bu kez yumruklu ve tekmeli kavgaya dönüştü. Yaşanan gerginlik nedeniyle TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin oturuma ara vermek zorunda kaldı. Arada kavga daha da büyüdü. Kavgada gerek CHP'li gerekse AK Partili milletvekilleri yumruk yedi. Grup Başkanvekilleri milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı. Ancak gerilim uzun süre devam etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen ve Genel Kurul'u izleyen Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Seçin ve beraberindeki heyet kavga üzerine salonu terk etti.
Grup Başkanvekillerinin ara girmesiyle yaşanan kavga sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.