banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Meclis'te 'Polat Alemdar' gibi olma dersi
Meclis personeline verilen imaj tavsiyesinde kadınlara "leopar-dantel çorap ve dekolte-şeffaf giyinmeyin", erkek personele "kirli sakal bırakmayın, takı takmayın, Necati Şaşmaz gibi takım elbise giyin" denildi.
FARKLI TEKNİKLER ÖĞRETİLDİ
Vatan gazetesinden Levent İçgen'in haberine göre; Meclis personeline yönelik olarak kurum içi eğitimler veren TBMM İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, etkili iletişim yöntemlerini de çalışanlarına anlattı. Personel Development Academy (PDA) uzmanlarının yaptığı sunumda personele, imaj yönetiminden, zor insanlarla mücadeleye kadar geniş bir yelpazede eğitim verildi, farklı teknikler öğretildi.
Eğitim kapsamında; fazla dar, uzun-kısa kıyafetler, abartılı makyaj, dekolte-şeffaf giyim, leoparlı-dantel çorap, kirli sakal, bakımsız kirli saçlar, bakımsız, kirli ayakkabı, kötü koku, bakımsız dişler, erkekler için takı ve beyaz çorap, "imaj kırıcı faktörler" olarak sıralandı.
"İş Hayatında Kişisel İmaj Yönetimi" başlığı altında, ünlü aktör Şener Şen ve Necati Şaşmaz'ın giydiği kıyafetler üzerinden örnekler verildi. Şen'in giydiği gri takım elbisenin "saygın ve olgunluğu", Şaşmaz'ın siyah takım elbisesinin ise "güçlü ve otoriter" insan imajı yarattığı aktarıldı. Lacivert takım elbisenin de "uzman ve profesyonellik" imajı verdiği vurgulandı.
AZ RENK ŞIKLIK GÖSTERGESİ
"Fon unsur renkleri" başlığı altında gömlek renklerinin taşıdığı anlamlar masaya yatırıldı. Beyaz'ın "doğru ve temizi", açık mavinin "güvenilir olmayı", morun "karamsar ve depresifliği" simgelediği kaydedildi. İş hayatındaki imaj yönetiminde üç kuraldan da bahsedildi: Üzerinizde ne kadar az renk olursa, o kadar şık algılanırsınız. Yukarıdan aşağıya doğru üzerinizdeki renklerin koyulaşması gerekir. Üzerinizdeki deri aksamı aynı renkte olmalıdır.
ÖFKELİYE ŞAKA YAPMAYIN
Eğitimde, öfkeli, kendini beğenmiş ve anlayışsız kişiler "zor insanlar" olarak tanımlandı. Öfkeli insanlarla iletişim kurabilmek için de "Siz sakin olun. Sözlerini bitirmesini bekleyin. Dinlediğinize ikna edin. 'Sinirlenmeyin' demeyin. Şaka, espri yapmayın. Haklıysa hemen hakkını verin" tavsiyelerinde bulunuldu.
"Sorunu görmezden gelmek", "suçlu hissettirmek", "başka yönlerini eleştirmek", "akıl okuyuculuk", "yoksun bırakmak" da tartışmaları yıkıcı hale getiren beş tavır olarak yansıtıldı. İyi bir dinlemenin reçetesi olarak, "değiştirmek yok, suçlamak yok, ders vermek yok" önerileri sıralandı.
SUÇLAMA, GÜLÜMSE
Eğitimde, insan ilişkilerinde "suçlarsan, rezil edersen, aşağılarsan" problem yaşanacağı, "hak verirsen, gülümsersen, zaman ayırırsan" problem yaşanmayacağı da vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.