banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Mecliste çobanlık tartışması VİDEO

Eyyübiye Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen Eyyübiye rnBelediyesi Haziran Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddeleri ve rnsoru önergelerinin okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin okunmasının rnardından yazılı önergeler de ilgili birimlere havale edildi.

AK Parti’ye BDP’den destek…

Haziran Ayı 1. Olağan oturumda gündem maddelerinin ve yazılı önergelerin dışında meclis üyelerine söz hakkı verildi.

Geçtiğimizrn günlerde bir siyasi partinin Eyyübiye Belediye Başkan Adayı, kentte rnyayın yapan bir TV kanalına çıkıp, Eyyübiye Belediye Meclis Üyelerinden rnbazılarının çobanlık yaparken belediye meclis üyesi gösterildikleri rniddiasında bulunması, AK Partili meclis üyeleri de konuyu meclise rntaşımasına neden oldu.

Meclis üyelerinin bu konuyla ilgili söz rnaldığı bölümde AK Partili Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, çobanlık ile rnilgili konuya açıklık getirerek, ‘’Ben çoban değilim, benim babam rnçobandı dedem de çobandı ve çobanlıktan da gurur, şeref duyuyorum demesirn meclise damgasını vurdu. Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam’ın bu rnsöylemlerine Barış ve Demokrasi Partisi Meclis Üyeleri de destek verdi.

AKrn Parti Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam’ın, meclise rntaşımış olduğu çobanlık konusuna bir diğer AK Partili Meclis Üyesi Bilalrn Tekatlı’dan da sözlü destek geldi. BDP’li Meclis üyelerinin, gündeme rntaşınan çobanlık konusuna destek vermeleri salonda herkes tarafından rnalkışla karşılandı.

Devam eden oturumunda söz alan belediye rnmeclis üyesi Necmeddin Sağlam’a destek veren AK Parti Meclis üyesi Bilalrn Tekatlı, çobanlık mesleğinin bir şeref olduğunu bütün meclis üyelerininrn çobanlık apoleti takmasının gurur verici olduğunu, bu konunun bu rnşekilde gündeme gelmesinin bu meslek grubu ve toplumun genelinde derin rnyaralar açtığını belirterek adı geçen siyasiyi kınadıklarını rnbelirttiler.

AK Partili meclis üyeleri, TV kanalına çıkarak rnkendilerine çirkin söylemlerde bulunan siyasetçinin de ayrıca, kendi rnçiftliğinde çobanlık yaptığını, çobanlıktan fırsat bulup gelip burada rnsiyaset yaptığını belirttiler. Çobanlık konusunu, siyasi malzeme yapan rnsiyasetçiyi bu konuda bir kez daha kınıyoruz dediler.

Meclis rnBaşkan Vekili Bahattin Demir’den söz alarak konuyla ilgili sözlü rnaçıklama yapan AK Parti Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam,rn ‘’Geçen hafta içerisinde, 30 Mart yerel seçimleri öncesi başkan adayı rnolan bir partinin adayı, televizyonlara çıkıp Eyyübiye Belediyesi ile rnilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Bazı arkadaşlarımıza hitaben rnçobanlı, meslekleri yanında meclis üyesi seçildikleri ile ilgili rnaşağılayıcı ifadeler kullanmıştır. Ben çoban değilim, benim babam rnçobandı dedem de çobandı ve çobanlıktan da gurur, şeref duyuyorum diyen rnSağlam, Çobanlığın Peygamber mesleğidir" dedi.

Bir diğer AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı ise ‘’Buranınrn dışında arkadaşlara cevap verme fırsatımız olmadığı için mecburen rnburadan cevap verme gereği duyuyoruz. Çünkü biz ağa çocuğu değiliz, rnçoban olduğumuz için televizyonlara çıkacak parayı bulamadığımız için rnburadan cevap verme gereksimi duyuyoruz. Herkese saygılar sunuyorum’’ dedi.

Barışrn ve Demokrasi Partisi adına söz alan Meclis Üyesi Mehmet Ali Kaya, rnNecmeddin Sağlam’ın söylemlerine bizlerde katılıyoruz dedi. BDP’li rnmeclis üyesinin konuyla ilgili AK Partili meclis üyelerine destek rnvermeleri salondaki herkes tarafından alkışlandı.

Eyyübiye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısı 1. Oturumu, bir sonraki oturumun günü ve saatinin belirlenmesiyle son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.