banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye Beyaz TV ural

Meclis'e karşıdılar, şimdi girmek istiyorlar
Ortadan Kaldırmak İstedikleri Meclis’e Girmek İstiyorlar
Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan 6 sanık CHP’den, Balyoz Darbe Planı davasında tutuklu yargılanan bir sanık ise MHP’den milletvekili adaylığı için başvurdu.

 

 

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan 6 sanık Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP), Balyoz Darbe Planı davasında tutuklu yargılanan bir sanık ise Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) milletvekili adaylığı için başvurdu.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ile tutuksuz yargılanan Mustafa Özbek, Sinan Aygün ve Cumhuriyet Eski Savcısı İlhan Cihaner CHP'den; Balyoz Darbe Planı davasında tutuklu yargılanan emekli Korgeneral Engin Alan MHP'den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Tuncay Özkan'ın CHP'den milletvekili adayı olmak için yaptığı başvuru, "parti üyesi olmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

 "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçunu işlediği iddiasıyla Mustafa Balbay 753 gündür, Prof.Dr. Mehmet Haberal ise 714 gündür tutuklu bulunuyor. Sinan Aygün de, aynı suçtan yargılanıyor. Mustafa Balbay, Sinan Aygün ve Prof.Dr. Mehmet Haberal, milletvekili seçilirlerse "ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye" teşebbüs ettikleri TBMM'ye girmiş olacaklar.

MHP'den milletvekili aday adayı olan Balyoz Darbe Planı davasının sanığı emekli Korgeneral Engin Alan da, "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs" suçlamasıyla 45 gündür tutuklu bulunuyor.

Kenan Kıran / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.