banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Meclis başkanlığı, yazarlığını arattı

24. dönem parlamentosu yemin töreni ile çalışmalarına başladı. Oktay Ekşi'nin açılış konuşması, mesleki tavrını ve Basın Konseyi başkanlığını hatırlattı.

Yoğun, yorucu, zaman zaman da kırıcı bir seçim kampanyasının geride bırakıldığını ifade eden Ekşi, ''Başta bu seçimden tek başına hükümet kurabilecek güçle çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere tüm partileri ve tek tek siz saygıdeğer üyeleri kutluyor, ulusumuzdan aldığımız yetkinin, ona vereceğiniz hizmetlerle taçlanmasını diliyorum'' diye konuştu.

Ekşi, şöyle devam etti:
 
''Yeni anayasamızın, Cumhuriyetin değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen kurucu felsefesine ve temel değerlerine bağlı bir anlayışla ve gerçek bir uzlaşmayla yapılmasını diliyorum. Ömrünü gazeteciliğe vermiş bir arkadaşınız sıfatıyla bu anayasanın ülkemizdeki ifade vebasın özgürlüğü tartışmalarına son verecek güvenceler içermesini istiyorum.
 
Büyük bir ulusun yarattığı büyük bir ülkeyiz. Bu gerçek özellikle bize, çevremizdeki ülkelere örnek olma sorumluluğunu yüklüyor. Bu önemli misyonun hakkını bugüne kadar ülkemizde demokrasiyi yaşatarak verdik. İslam aleminde bunu yapabilen tek ülkeyiz. Çünkü, demokrasiyi yaşatmanın tılsımına o coğrafyada sadece biz sahibiz. Laik devlet düzeni bu tılsımın adıdır. Yüce Meclisin özellikle yeni anayasa hazırlarken bu önemli gerçeği kutsal bir değer olarak koruyacağından eminim.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.