banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Mahmut Tanal Faruk Çelik'e sordu!..

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut TANAL Bazı web sitelerinde yer alan haberlere dayanarak ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonucunda Meclise yazılı soru önergesi verdi. Milletvekili AV. Mahmut TANAL Şanlıurfa canlı hayvan piyasasının kötü bir dönem yaşadığını canlı hayvan fiyatlarının artmasının tüketicilere olumsuz biçimde yansıdığını öğrenmekteyiz dedi.

Vatandaşların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelinemeyeceğini belirten Milletvekili Av. Mahmut TANAL Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK’e yazılı soru önergesi verdi.

Tanal’ın Çelik’e yönelttiği sorular şu şekilde:

1)      Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler doğrultusunda Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı’nın, kentte kuzu kıymanın kilogramını 50 TL’den alacakları doğru mudur? Doğru değil ise kentte et fiyatlarının durumu nedir? Detaylı liste fiyatlarını paylaşır mısınız?

2)      Şanlıurfa ili ve ilçelerindeki besilik küçükbaş canlı hayvan fiyatları ne kadardır? Detaylı liste fiyatlarını paylaşır mısınız?

3)      2010 yılından önergenin verildiği tarihe kadar yıllara göre Şanlıurfa ili, ilçeleri ve köylerinde ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç adet canlı hayvan vardır?
4)      Küçükbaş hayvancılığın özendirilmesi, teşvik edilmesi için küçükbaş hayvan işletmeleri ile ilgili projeler var mıdır? Varsa içeriği nasıldır? Ne zaman faaliyete geçirilecektir? Teşvik şartları nelerdir?

5)      İl ve İlçelerin mera sorunlarını çözmek için hazırlanan projeler var mıdır? Varsa hangileridir, içerikleri nelerdir, ne zaman faaliyete geçirilecektir?

6)      Vatandaşlarımızın şikâyetleri Siverek ve Viranşehir ilçelerinde Şap Hastalığı olduğu, bu konuda gereken önlem ve tedbirlerin alınmadığı yönündedir. Siverek ve Viranşehir İlçelerinde Şap Hastalığının önlenmesi ve tedavi edilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmış mıdır? Yapıldı ise nasıl bir çalışma yapılmıştır? Çalışma yapılmadı ise ne zaman çalışma yapılması planlanmaktadır? Çalışmanın kapsamı ve yöntemi nasıl olacaktır?

7)      Hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımız Şap Hastalığı ve çevreden gelebilecek diğer hastalıklar konusunda bilinçlendirilmek üzere bir eğitime tabi tutulacak mıdır? Eğitime Tabi tutulacaklarsa bu eğitimin süresi, amacı, kapsamı, içeriği nasıl olacaktır?

8)      Gelen şikâyetler doğrultusunda Şanlıurfa ilinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımız ‘Yavru atma’ hastalığı sebebiyle zarara uğramışlardır. Bu noktada vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise nasıl bir çalışma yapılacaktır? Çalışma ne zaman başlayacaktır?

9)      Şanlıurfa ilindeki ‘Yavru Atma Hastalığının’ toprağa bulaşan kimyasal maddelerden olduğu yönünde bazı web sitelerindeki haberlere rastlanmıştır. Topraklarda kimyasal madde bulunup bulunmadığı araştırılacak mıdır? Araştırılacak ise çalışmalara ne zaman başlanacaktır? Kimyasal maddelerin il ve ilçe topraklarına nasıl karıştığının tespiti yapılacak mıdır? Yapılacak ise ne zaman yapılacaktır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.