banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kuş vefat etti, Meclis Sandalye dağılımı şöyle;

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuşun vefatıyla TBMMdeki boşalan sandalye sayısı 9a yükseldi

BOŞALAN MİLLETVEKİLLİKLERİ

Kuşun vefatıyla 23. Dönem TBMMde yaşamını yitiren milletvekillerinin sayısı 5e çıktı.

Bu dönemde, MHPden milletvekili seçilen Mehmet Cahit Önder (İstanbul), mazbatasını alamadan yaşamını yitirmişti. AK Partili Osman Yağmurdereli (İstanbul) ve MHPli Gündüz Aktan (İstanbul) ise tedavi gördükleri hastalığa yenik düşmüştü. BBPnin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu (Sivas) ise bir helikopter kazasında hayata gözlerini yummuştu.

TBMMdeki iki milletvekilliği ise AK Partiden Kayseri Milletvekili olarak TBMMye giren Abdullah Gülün Cumhurbaşkanı, CHPli Özlem Çerçioğlunun ise Aydın Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalmıştı.

Bağımsız milletvekili olarak TBMMye giren ve daha sonra DTPye katılan Ahmet Türk (Mardin) ve Aysel Tuğlukun (Diyarbakır) milletvekillikleri ise bu partinin Anayasa Mahkemesince kapatılmasıyla düşmüştü.

Kuşun vefatının ardından AK Partinin TBMMdeki milletvekili sayısı 335e düştü. TBMMdeki son durum şöyle:

AK Parti   335
CHP        101
MHP         70
BDP         20
Bağımsız     7
DSP          6
DP           1
TP           1
Boş          9
Toplam     550

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.