banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kurtulmuş'tan çarpıcı CHP analizi!

Rize 'de konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , AK Parti Rize İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Kurtulmuş burada Has Parti'den AK Parti'ye geçen partililere yeni rozetlerini taktı.

CHP TEK BAŞINA SEÇİME GİRSE YÜZDE 30'DAN FAZLA OY ALAMAZ

CHP'deki yeni CHP söylemlerini desteklediğini belirten Kurtulmuş, yeni CHP'nin oluşabilmesi için yeni CHP'nin Dersim ile yüzleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu ülkede tüm partileri kapatın. CHP'yi tek başına seçime sokun yüzde 30'dan fazla oy alamaz. Hoşunuza gitsin diye söylemiyorum. Gerçek böyle olduğu için söylüyorum. Çünkü millet ile bir uyuşmazlıkları vardır. Keşke CHP halk ile arasında ki bu uyuşmazlığı kaldırsaydı. Keşke kaldırabilseydi."dedi.

ERBAKAN'IN SİYASİ ÇİZGİSİ

Menderes, Özal ve Erbakan'ın siyasi çizgisinde olduklarını söylerine ekleyen Genel Başkan Yardımcısı “Bunlar bir tarafta diğer tarafta da bizim siyaset çizgimiz dediğimiz; bizim medeniyetimizin değerlerini esas alan bizim medeniyetimizin değerlerini siyasette esas almaya çalışan bunları savunmaktan asla rahatsız olmayan hatta siyasetin merkezine bunu koyan bir siyaset anlayışı var. Rahmetli Menderes ile başlayan bu siyaset çizgisi. Rahmetli Özal ile, rahmetli hocamız Erbakan ile birlikte devam etti ve millet hep bu siyasi çizginin yanında yer aldı.”dedi.

RÖVANŞ ALMANIN DERDİNDE DEĞİLİZ

Yeni Türkiye'yi oluştururken rövanş almanın derdinde olmadıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Eski Türkiye bir çok suikastın yapıldığı ve üstünün örtüldüğü bir Türkiye idi. İşte biz yeni Türkiye'yi inşa etmek derken bütün bunlardan kurtulmak istiyoruz. Bütün bunlardan kurtulmak isterken de asla bir rövanş almanın derdinde değiliz. İstiyoruz ki bu ülkenin çocukları geleceğe bakacaklarsa umut ile baksınlar.”şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BM'NİN YAPISINI DEĞİŞTİRECEK GÜCE ULAŞACAK

Türkiye'nin beş on yıl sonra BM'nin yapısını değiştirecek güce ulaşacağını da sözlerine ekleyen Kurtulmuş, “Başbakanımız Endonezya'da ki demokrasi forumunda bir şey söyledi. Dedi ki ‘artık BM sorgulanmalıdır, BM'nin fonksiyonları değiştirilmelidir, yeni bir BM oluşturulmalıdır' dedi. Beş yıl on yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı bu lafı söylese bu laf havada kalırdı. Çünkü Türkiye güçlü bir Türkiye değildi. Şimdi bu sözü söylediğiniz zaman büyük bir karşılığı var. İnşallah beş yıl on yıl sonra söylediğimiz zaman Türkiye'nin BM'nin yapısını değiştirecek büyük bir gücü olacaktır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.