banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Kurtulmuş, Türkiye'nin önündeki 3 tabelayı anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Yeni Türkiye istikametinin ilk adımı yeni anayasanın yapılmasıdır. Bu anayasa katılımcı, demokratik, özgürlükçü ve Türkiye'yi taşıyan bir anayasa olacaktır'' dedi. Kurtulmuş, tünelin ucundaki 3 tabelayı anlattı.

Ordu Platformu'nca, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen ''5. Ordulular Sevgi Şöleni''nde konuşan Kurtulmuş, bu akşamki programın ana gündem maddesinin, ''Ordu'nun büyükşehir belediyesi olması'' olduğunu söyledi.
Kurtulmuş, Ordu'nun büyükşehir belediyesi olması halinde kentte birçok hayırlı hizmetin daha hızlı gerçekleşeceğini kaydetti.
Numan Kurtulmuş, bu şölenler sayesinde yerel kültür ve geleneklerin hatırlandığını ve gelecek nesillere aktarıldığını söyledi.
Türkiye'nin önemli mesafeler aldığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:
''Türkiye'de çok partili siyasi hayat boyunca büyük sıkıntılar çekildi. İnsanlara, hangi müzikleri dinleyeceği, ezanı ne şekilde okuyacakları zorla anlatılmaya çalışıldı. İhtilaller yapıldı. Binlerce insan işkencelerden geçirildi. Türkiye'de siyasi suikast ve idamlar gerçekleştirildi. Türkiye'nin milyonlarca doları hortumlandı. Bu memleketin çocukları başörtüleri bahane edilerek, üniversitelerin, liselerin, imam hatip okullarının kapısından döndürüldü. Köşe başındaki kebapçılar bile fişlendi. 5 kere ihtilalle milletin yolu kesildi. Ama milletimiz sandıkta doğru tercih yaparak yolunu buldu.''
Türkiye'nin, karanlıkla ve çukurlarla dolu bir tünelin ucuna doğru geldiğini anlatan Kurtulmuş, bu tünelin çıkışında üç tabela olduğunu söyledi.
Kurtulmuş, bu tabelalardan ilkinin ''Yeni Türkiye'' tabelası olduğunu belirterek, ''Türkiye, eski Türkiye'nin kirinden, pasından kurtulmak zorundadır. Yeni Türkiye istikametinin ilk adımı yeni anayasanın yapılmasıdır. Bu anayasa katılımcı, demokratik, özgürlükçü ve Türkiye'yi taşıyan bir anayasa olacaktır. Bu anayasa, insanı esas alan bir anayasa olacaktır. Bu sorumluluk sadece iktidar partisinin değil, CHP, MHP, BDP ve tüm parlamentonundur. Sizin verdiğiniz iradeyi parlamento kullanacak. Uzlaşma olursa ne ala. Uzlaşma olmazsa, o anayasayı yapmak ve referanduma gidecek sayıyı bulmak için parlamentoda çalışma yapacağız'' diye konuştu.
-''Türkler ve Kürtler tesadüfen bir araya gelmedik''-
Tünelin ucundaki ikinci tabelada ''Güçlü Türkiye'' yazdığını kaydeden Kurtulmuş, şunları kaydetti:
''Bunun da iki ayağı var. Birincisi, Türkiye'nin ekonomisinin güçlenmesi gerekiyor. İkinci ayağı ise iç barışını yakalamış Türkiye'dir. 30 yıldır bu memleketin çocuklarını birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Daha önce farklı adlar altında bunu denediler. 32 bin insanımız öldü. Bu milletin çocukları maalesef bir oyunun içine itilmiş. Türkler ve Kürtler tesadüfen bir araya gelmedik. Bin yıldır birlikte yaşıyoruz ve kıyamete kadar barış içinde yaşayacağız. Ancak bu barışın olmasını engelleyenler var. Terör örgütünü destekleyenleri siz biliyorsunuz. Fransa Cumhurbaşkanı, Paris'te öldürülen 3 teröristle görüştüğünü söyledi. 'Haftalık olarak bize gelirlerdi, görüşürdük' diyor. 'Ne görüşüyordunuz, niye destek veriyorsunuz?' İnşallah bu ülkede terörü bitireceğiz, silahları susturacağız, barışı ve kardeşliği sağlayacağız. Başta BDP olmak üzere diğer siyasi partilerin sorumluluk almasını istiyoruz.''
Tünelin ucundaki üçüncü tabelada ''Öncü Türkiye'' yazdığını vurgulayan  Kurtulmuş, yurt dışındaki gezilerde sırtlarındaki yükün birkaç ton arttığını hissettiğini aktardı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Nijer'e gittiğini hatırlatan Kurtulmuş, burada ''İstanbul Leva'' adlı bir bölge olduğunu söyledi.
Batılıların bu bölgeyi sömürdüğünü ve yol dahi yapmadığını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:
''İstanbul Leva, yani İstanbul'dan gelenlerin ülkesi. 15. yüzyılda Sultan Yunus diye birisi buraya gelmiş. Padişahımız izzet-i ikramda bulunmuş. Ve beraberinde bazılarını alarak geri dönmüş. Kabile başkanı, Başbakanımızı ziyarete geldi. O kadar enteresan şeyler söyledi ki. Herkes Türkiye'den bir şey bekliyor. Cuma hutbelerini halen Osmanlı padişahı adına okuyor. Kürsüye çıkan imam, önce Türkiye'den, İstanbul'dan bahsediyor. Herkes gözümüzün içine bakıyor. Dünyanın dört bir yanında insanlar Türkiye'nin güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını bekliyor. Bu ülke ne zaman elini bize uzatacak diye bekliyor.''
Suriye'deki iç savaşa da değinen Kurtulmuş, Suriye'de küresel güçlerin bundan sonraki yönetimin nasıl olacağının hesabını yaptıklarını, buna karşın Türkiye'nin Suriye'deki iç savaştan kaçanlara kucak açtığını ifade etti.
-Eski İçişleri Bakanı Şahin-
Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin de Ordu'nun Türkiye'de birliğin ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.
Ordu insanının, Türkiye'yi, bayrağını, memleketini ve ordusunu sevdiğini vurgulayan Şahin, Ordu'nun büyükşehir olmasına bir adım kaldığını ifade etti.
Şahin  ''Azalan nüfusu çoğalan nüfus haline getirdiniz. 31 Aralık'ta 742 bine ulaştı. 750 bin nüfusa ramak kaldı. Ordu'da düz hesap 52'dir. O halde Ordu nüfusunu 752 bin yapmaya ne dersiniz? Bunu başarmak hepimizin ortak görevidir. Bu akşamın sloganı 'Büyükşehir Ordu'. Gurbet olarak İstanbul'u seçtik, artık İstanbul gurbet değil. Ama Ordu'yu da kalbimizden çıkarmadık. Sılamız, hasretimiz Ordu. Bu buluşma, büyük şehirde kaybolmama ifadesidir'' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ordu Platformu Başkanı Şenel Yediyıldız, Kurtulmuş ve Şahin'e teşekkür plaketi verdi.
Şölen öncesi spor salonu, Orduspor'un forma renkleri olan mor-beyaz balonlarla süslendi. Salona, Ordu'nun ''büyükşehir belediyesi'' olması gerektiğini anlatan pankartlar asıldı. Salon girişine masalar kurularak, İstanbul'da yaşayan Orduluların ikametlerini Ordu'ya almaları istendi.
Ordu ve İstanbul milletvekillerinin katıldığı şölende yerel sanatçılar sahne aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.