banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Kurtulmuş partisiyla beraber AK Parti'ye geçiyor
Radikal Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin’in Kanal A’daki Görüş Farkı programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un Büyük Kongre’de partilerine katılabileceği işaretini verdi.
Talebin karşı taraftan gelmesi üzerine Başbakan Erdoğan’ın parti yönetiminin görüşünü aldığını söyleyen Erdem,katılım olursa bunun HAS Parti’nin iltihakı yerine bireysel olabileceğini belirtti.
Başbakan Erdoğan’a en yakın isimlerden olan Ekrem Erdem, partilerine bir ayda 300 bin kişinin üye olduğunu, misyon ve vizyonlarını benimseyen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.
Numan Kurtulmuş’un Erdoğan sonrası Başbakan ve parti genel başkanı olarak adının geçmesini değerlendiren Erdem, “ Onların düşüncesidir. Herkes sevdiğini bir yerde görmek ister. Numan Bey AK Parti’ye katılır, katılmaz. Bize o kanattan böyle bir talebin olduğu şeklinde gelince bizim kanaatlerimiz alındı. Biz de kanaatlerimizi ifade ettik” dedi.
Erdem, parti yönetimindeki genel eğilimi ise, “Biz katılımlara negatif yaklaşmayız ama bunu yaparken de bir pazarlık şeklinde yapmayız” diye yanıtladı. Erdem, Kurtulmuş’un katılması durumunda bunun bir partinin (HAS Parti) iltihakı şeklinde olmayacağını da ifade etti. Ekrem Erdem, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu’nun Ekim ayında yapılması beklenen AK Parti Kongresi’nde katılıp katılmayacağı sorusuna ise, “ Bu ne zaman olur bilemiyoruz yani bu bir büyük kongrede mi olur, başka şekilde mi olur onu bilemeyiz”
Kaynak: Radikal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.