banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Kurtulmuş: ‘İsrail’in BM’de Dayısı Var’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BM’nin artık barışı sağlayan bir kuruluş değil güçlünün elini daha rahat hale getiren kuruluş olduğunu ifade etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, ‘’İsrail biliyor ki arkasında, BM’de dayısı var. 200’e yakın karar alınmış İsrail hakkında. Ne yaparsanız yapın, adam yoluna devam ediyor. Çünkü biliyor ki Güvenlik Konseyi’nde İsrail’e karşı bir yaptırım uygulanamaz. Dayısı ABD var ve veto ediyor’’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BM’nin artık barışı sağlayan bir kuruluş değil güçlünün elini daha rahat hale getiren kuruluş olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Yalova’nın Armutlu ilçesindeki bir tatil köyünde düzenlenen AK Parti Yalova İl Başkanlığı Eğitim Semineri’nde, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 10 yıllık süreçte, kendi hikayesini oluşturduğunu ve kendi öyküsünü yazdığını ifade ederek, ülkenin kendisine telkin edilen birtakım şeylerin dışında, kendi programını uyguladığı için başarılı olduğunu söyledi.

‘’Arkasında BM’de Dayısı Var’’

Kurtulmuş, BM’nin, uluslararası sorunların çözümündeki durumuna da değinerek, şöyle devam etti:

‘’BM artık barışı sağlayan bir kuruluş değil. Güçlünün elini daha rahat hale getiren kuruluştur. İşte görüyorsunuz İsrail, Gazze’de operasyonunu yaptı, 8 gün sonra operasyonlarda 175 kişi öldü. Bunlar içerisinde 3 aylık bebek, 85 yaşında nine var. Operasyonlarda bin 399 kişi de yaralandı. Bunların bir kısmı da ağır yaralı. Hiçbir şey olmuyor. İsrail biliyor ki arkasında BM’de dayısı var. 200’e yakın karar alınmış İsrail hakkında. Ne yaparsanız yapın, adam yoluna devam ediyor. Çünkü biliyor ki Güvenlik Konseyi’nde İsrail’e karşı bir yaptırım uygulanamaz. Dayısı ABD var ve veto ediyor. Geliyorsunuz Suriye’ye, adam her gün onlarca masum sivili öldürüyor, uçaklardan bomba atıyor. Tanklarla bomba atıyor. O da rahat. O da biliyor ki onun da BM’de dayısı var. Onu da Rusya koruyor. Böyle bir sistem devam edebilir mi? 5 tane ülke dünyayı istediği gibi yönetecek. 195 ülke de bakacak mı? Bu sistem devam etmez. Bu sistemin devam etmeyeceğine ilişkin sözcülüğü de Türkiye yapıyor Allah’ın izniyle.’’

‘’Önlükler, Fukaralığı Ve Fakirliği Kaldırmıyor’’

Okullardaki kılık kıyafet düzenlemesine yönelik eleştirileri de değerlendiren Kurtulmuş, “O kılık kıyafet, önlükler, fukaralığı ve fakirliği kaldırmıyor. Fakirliğin üstünü örtüyor. Biz o fukaralığın aslında bu memlekette hiç kalmaması için gayret gösteriyoruz ve inşallah bu memlekette hiç fukara çocuk kalmayacak’’ ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.