banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Kurtulmuş; İktidarımızda engelliler unutulmaz

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi ve beraberindeki heyet ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Genel Başkanı Mehmet Yüksel ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde ayrı ayrı kabul etti.

Sorunlar yönetmelikle çözülemez
Özürlülerin sıkıntılarına da dikkat çeken Kurtulmuş, "Bunları doğru şekilde tespit etmek ve çözümü yönünde adımlar atmak gerekiyor" dedi. Sayıları 8.5 milyonu bulan ve nüfusun yüzde 13'üne tekabül eden bir kitlenin sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Özürlülerle ilgili sorunlar, bir takım yönetmelik ve tebliğlerle çözülemez. Haklarının korunması bakımından mutlaka özürlülerle ilgili kanunun yeniden düzenlenmesi ve kapsamlı bir hale getirilmesi mecburiyeti vardır" Saadet Lideri, 51 bin olması gereken kamudaki özürlü istihdamının bugün sadece 10 bin civarında olduğunu hatırlattı.  TÜİK'in verilerine göre 110 bin özürlünün iş sırası beklediğini kaydeden Kurtulmuş, "Bir tarafta 110 bin özürlü kardeşimiz iş için sırada bekliyor. Diğer tarafta boş bulunan 41 bin kadro doldurulmuyor. Bu gerçekten adalet prensiplerine aykırı bir durumdur" dedi. Şeklinde konuştu.
Bizden mazeret duymayacaksınız
Özürlüler meselesinin çok hassas olduğunu, siyasetin dışında ve üstünde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Çünkü bu mesele, herkesi ilgilendiriyor. Ancak özürlüler meselesinin siyasetle çok doğrudan ilgisi vardır. O da siyaset ve ekonomi, öncelikli olarak tercih meselesidir. Sizin öncelikli olarak kamunun kaynaklarını toplumun hangi kesimine aktaracağınız, siyasi kararla ve temel tercihlerle ilgilidir. Bu anlamda Saadet Partisi'nin temel tercihi, bu memlekette mağdur, mazlum, yoksul, ihtiyaç içerisinde ve toplumun korunmaya muhtaç kesimlerdir. Bizim iktidarımızda paramız yok gibi mazeretin arkasına asla sığınmayacağız"

Çelebi: REFAHYOL unutulmadı
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, "Sorunlarımız, sağlıklı bireylere göre 2 kat fazladır" diyerek, "Geçmişte 54. Hükümet döneminde 571, 572, 573 numaralı çok güzel kararnameler çıkarıldı. " şeklinde konuştu. Çelebi, "İnşallah Saadet Partisi Meclis'te de temsil edildiği takdirde, Türkiye'nin durumu çok farklı olacaktır. Bizim sorunlarımızı, bugün, yarın ve gelecekte dile getirmenizi temenni ediyoruz" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.