banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Kurtulmuş, Harran'da Temaslarda Bulundu


İlk olarak Suriyeli misafirlerin kaldığı Harran Konteyner Kenti'e giden Kurtulmuş ve Başkan Güvenç, burada Harran Kaymakamı Selami Yazıcı'dan bilgi alarak, konteyner kenti gezdi. Konteyner Kentte Suriyeli misafirlerin yaşam alanlarını yerinde gezen Kurtulmuş, Harran Konteyner kent Anaokulunda öğrencilerle bir araya gelerek, çocuklar tarafından yapılan resimleri inceledi.
Daha sonra Numan Kurtulmuş eşi Sevgi Kurtulmuş ve Başkan Güvenç eşi Turan Güvenç ile  birlikte çocuklara oyuncak dağıttı.

Kurtulmuş, kentteki temasları kapsamında, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberindeki partililerle, Harran ilçesini ziyaret etti.
Harran Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından Harran’a özgü Konik yapılı kümbet evleri gezen Kurtulmuş, gezi kapsamına yönelik bir açıklama yaptı.
Türkiye'nin dünyanın her yerine yardım eli uzattığını vurgulayan Kurtulmuş, dünya insanlarının duyarsız kaldığı Suriye konusunda Türkiye'nin üzerine düşen görevi yaptığını belirtti.
Kurtulmuş, Türkiye'deki Suriyelilere güzel ortamlar sunulmaya çalışıldığını ifade ederek, 'Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki burası insanlığın son adası. Biz büyük bir imparatorluğun mirasında oturan bir ülke olarak nereden, kim olursa olsun, zulme uğrayan kim olursa onlara kapımızı ve kucağımızı açarız. Türkiye Suriyeli misafirlerimiz bu kentlerimizde ağırlıyor. Devlet imkanlarıyla ağırlıyor. Şanlıurfalı Sivil Toplum Kuruluşları 240 yardım TIR’ı Suriye’ye ulaştırmış bu sadece Şanlıurfa’daki insanların yardımı ile. Türkiye genelinden binlerce TIR yardımı geldi" dedi.
KURTULMUŞ, ÖZGÜR BİR SURİYE İNŞA EDİLSİN
Harran’daki Konteyner Kenttin Örnek bir yapıda olduğundan bahseden Kurtulmuş, 14 bin Suriyeli Misafiri Harran’da ağırladıklarını ifade ederek, “Her ne kadar güzel olursa olsun kendi memleketi en güzelidir. Suriye’de savaş bir an evvel sona ersin temennisindeyiz. Bu kadar acılar çekildikten sonra halkın istediği istikamette demokratik bir yönetim kurulsun. Suriye’de halkın kendi kendini yönetebileceği gerçekten Özgür bir Suriye inşa edilsin” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, daha sonra ilçede bulunan dünyanın ilk İslam Üniversitesi'nin kalıntılarını, rasathane, Emeviler döneminden kalma Ulu Cami'yi ve Hayatü’l Harrani’yi ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.