banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Kurtulmuş, doğal güzellikleri fotoğrafladı


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Şanlıurfa’daki temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali İzzettin Küçük, Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve beraberindeki partililerle, Halfeti ilçesinde tekne turuna çıkarak, bir kısmı sular altında kalan eski Halfeti’yi gezdi.

Eski Halfeti’de kısa süre vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, tekneyle Birecik Barajı’nın yapımı esnasından bir bölümü sular altında kalan Rum Kalesi ve Batık Kenti ziyaret etti.
Tekne turunda fotoğraf makinesiyle doğal güzellikleri fotoğraflayan Kurtulmuş’a rehber tarafından gezilen yerler hakkında bilgi verildi.

Bölgede yapılan geziden sonra Kurtulmuş, Halfeti’ye ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini söyledi. Özellikle Eski Halfeti, Rum Kalesi ve Batık Kent’i turizm açısından çok değerli bulduğunu söyleyen Kurtulmuş, Bölgeye gereken yatırımların yapıldığını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce ‘turizm cenneti’ olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bu güzel bahar havasında Halfeti’ye geldik mükemmel bir yer. Eski Halfeti, gerçekten turizm potansiyeli olarak olağanüstü bir yer. Ümit ederiz ki bundan yeterince istifade ederiz. Çok güzel  bir yer ,dünya cenneti bir yer. Bugün buraya gelmekten, bu sakin şehirde, tabiat ortamında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İstanbul ve Ankara’nın o gürültülü patırtılı gergin ortamlarından kurtulup burada bu kadar sakin, bu kadar huzurlu, güzel bir coğrafyada olmak güzel. İnşallah önümüzdeki yıllarda Halfeti, bu turizm imkanını en güzel şekilde değerlendirir” dedi .

Tekne turunun ardından civar köylerin birinde fıstık bahçesine geçen Numan Kurtulmuş ve Başkan Güvenç, bahçe sahibiyle sohbet ederek, fıstık ağacında bulunan fıstıkları inceledi.

Daha sonra Başkan Güvenç ile Halfeti’den ayrıldıktan sonra Şanlıurfa merkezde Eyyüp Peygamberin Sabır Makamını da ziyaret eden Kurtulmuş, burada dua ederek, bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.