banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

KÜRTÇE EZAN İDDİALARINI YALANLADI BASINA ÇATTI.

Emek,Özgürlük ve Demokrasi bloğunun Urfa Milletvekili adayı tutuklu İbrahim Ayhan’ın vekili Av.Bekir benek, Emek,Özgürlük ve Demokrasi bloğunun Urfa Milletvekili adayı İbrahim Binici,Gazeteci Yazar Şeyhmus Çakırtaş, Eski Urfa Belediye Başkanı ve Hep Genel Başkanı Feridun yazar, Eğitim-Sen MYK üyesi Abdullah Karahan, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, BDP Parti Meclis üyesi Şükran Dikme ve Hasan İlten, BDP il Başkanı Müslüm kaplan,BDP Merkez ilçe Başkanı İzzet Yılmaz, BDP Yukaru Göklü Belediye Başkanı Bazo Yılmaz, Birinci Barış grubu sözcüsü Seydi Fırat, BDP li il encümenleri ve belediye meclis üyeleri, il ve merkez ilçe yöneticileri, HAKPAR il başkanı Reşat Dingöl, Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı Halit şahin, İhd Şube başkanı Cemal babaoğlu, DİSK-Genel-iş şube başkanı Sadık demir, Tüm Bel Sen Urfa Yönetim Kurulu Mustafa Sevincek, BES Şube Yönetim Kurulu üyesi Ferdidun Karama, SES Şanlıurfa Şube Yöneticisi Seracetin Çapın, Köşe Yazarı Mizbah Hicri, Şeyhmus İdrisoğlu ve uydudan yayın yapan Kanal Urfa yerel televizyonlar eddesatv,güneydoğutv ve yerelde yayın yapan gazeteci ve yazarların katılımıyla bugün şehitlik çamlıkta kahvaltılı basın toplantısı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan gazeteci yazar ve aynı zamanda Tüm Bel Sen Şanlıurfa Şube Yöneticisi Şeyhmus Çakırtaş ‘ Emek, demokrasi ve özgürlük bloğu adaylarını destekleyen birisi olarak, bloğun ülkemiz için acil bir ihtiyac olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle seçimlerde bloğu destekleme kararı aldık. Umuyor ve diliyorum ki 12 Haziran günü yapılacak olan seçimlerin ülke genelinde barışa, demokrasiye ve özgürlüğe vesile olur’dedi.

Seçim süresince yaşanılanları gazetecilerle paylaşan Emek, demokrasi ve özgürlük bloğu Urfa Adayları İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan’ın seçim çalışmalarını yürüten Av. Bekir Benek birer durum değerlendirilmesi yaparak sorulara cevap verdiler...

BDP Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili İbrahim Binici yaptığı konuşmada’ Seçimlere adil girildiği belirtiliyor. Oysa ortada adil bir seçim kanunu yok.Dünyanın en yüksek seçim barajı sözkonusu. Dünyanın en yüksek seçim barajına rağmen adil bir seçim yarışından bahsediliyor. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren Kürt halkının, özgür demokratik talepleri doğrultusunda mücadele veriyoruz” dedi.
Hazine yardımı konusuna değinen Binici, “Hangi eşit koşullarda seçime gidiyoruz? Devletin bırakın hazine yardımını, devletin bütün imkânlarını arkana almışsın, 3 bin tane BDP seçilmişlerini tutuklatmışsın, mahkemeleri siyasallaştırmışsın, hazine yardımından 170 trilyon gibi bir para alıyorsun, ve eşit koşulları sağladığından söz ediyorsun” diyerek eleştirdi. Demokrasi olarak önemli olanın zorlukları başarmak olduğunu belirten Binici, 12 Haziran seçimlerinde bütün prokavasyonları boşa çıkaracaklarını belirtti.


Sözlerine İbrahim Ayhan’ın tutukluğuyla devam eden Benek, “8 aydır haksız ve hukuksuz bir şekilde Şanlıurfa Ceza Evinde tutuluyor. Ayhan’ın dosyasının içeriğinde bahseden Benek,

“Herhangi bir eylem, silah, bomba iddiası yok” dedi. “Ne var telefon görüşmesi var. Suç aleti telefon” dedi.
KÜRTÇE EZAN İDDİALARINI YALANLADI BASINA ÇATTI.

BDP’nin ve genelde de Kürt siyasal hareketinin Kürtçe ezan okunmasına ilişkin herhangi bir tartışması, gündemi ve kararlaşması yoktur. Aynı şekilde Suruç ilçesinde 20 mayıs tarihinde kılınan sivil Cuma namazında Kürtçe ezan okunduğuna dair iddia gerçek dışıdır. Konu basına yansır yansımaz, derhal sivil Cuma namazına katılan cemaatten kişiler ile namazı kıldıran imamla görüşülmüş ve Kürtçe ezanın okunmadığını bize ifade etmişlerdir. kürtçe ezan talebi ve uygulaması söz konusu olmamasına rağmen siyasal iktidarın emrindeki, tetikçi-yandaş basın yayın organlarınca bu konu seçim malzemesi haline dönüşmüştür. Bu kesimlerce ahlak dışı yapılan haberleri kınıyor, kamuoyunu sağduyulu olmaya davet ediyoruz” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.