banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kürt katillerinin ismini bölgeye verdiler
Kürt yazar Ümit Fırat, devletin Kürtlere zulmettiği dönemde, zulmünü kalıcı yapmak için katliamı yapanların isimlerini bölgeye verdiğini söyledi.
Cumhuriyetin yıllardan bu yana 4 temel hedefi olduğunu belirten Ümit Fırat, bunları laik devlet olmak, demokrasiyi kurmak, sosyal adaletçi bir devlet olmak, hukuk devleti olmak olarak sıraladı. Askeri darbe yapanların bile ekrana çıkıp “demokrasiyi yeniden tesis etmek” iddiasında olduğunu ifade eden yazar Fırat, yasalarla korunanın esas itibariyle statüko olduğunu söyledi.
Yasa ile bir dönem herkesin Türk yapılmaya çalışıldığını ifade eden Ümit Fırat, bu kalıba girmeyi reddedenlere yaşama hakkı bile tanınmadığını söyledi. Van’da onlarca Kürt’ün kanına giren komutanın ismini katliamın yaşandığı Özalp ilçesindeki kışlaya verildiğini ifade eden Fırat şöyle devam etti:
“Tunceli denilen Dersim bölgesinde on binlerce insanın kanına giren komutanın adı bir kahraman gibi kentteki belli yerlere verildi. General Abdullah Alpdoğan adı yalnız Tunceli ile sınırlı kalmamış. Elazığ’da da bir mahalleye Abdullah Paşa adı veriliyor. Bu Abdullah Paşa’nın Dersim katili Abdullah Alpdoğan olduğunu Elazılılar bile bilmez.”
ROTAHABER


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.