banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Kürt halkı HDP’ye Barış kredisi verdi


KÜRTLER HDP’YE “SİLAHLARI SUSTURUN” DİYE OY VERDİ

HDP’nin bundan sonraki süreçte silahların susturulması noktasında etkin bir rol oynayabileceğini belirten Bayram Bozyel, “Seçim sonuçları, HDP’nin demokratik siyasete yönelmesi için Kürtlerin verdiği bir kredidir. Dolayısıyla, Kürtler HDP’ye oy verirken ‘Artık bu silahları susturun, sorunlar parlamentoda konuşulsun’ demiştir” ifadelerini kullandı.

HDP, PKK’DAN SİLAH

BIRAKMA TALEBİNDE BULUNMALIDIR

AK Parti hükümeti tarafından başlatılan Çözüm Süreci’nin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini vurgulayan HAK-PAR eski Genel Başkanı Bayram Bozyel, “Öcalan silah bırakma temelinde kongrenin toplanması çağrısı yapmıştı. Şimdi HDP’nin de bu çağrıya destek vermesi ve silahların susturulması için çağrıda ve talepte bulunmalıdır. Bu konuda açık ve net bir tavırla silahların susturulması için kamuoyu beklentilerini dikkate alarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” dedi.

MİLLETİN MESAJI HDP İÇİN BİR FIRSAT

Bozyel, HDP’nin barış sürecinin ilerleyebilmesi için önemli bir fırsat yakaladığını belirterek, “HDP inanılmaz bir fırsat yakalamıştır. Silahların susturulması noktasında hem Kürtler, hem de Türklerin siyasette yapmaları gereken önemli işler var. Bu konu da net tavır alınması gerekiyor. PKK, Öcalan’ın silahların bırakılması noktasındaki çağrısına uymaz ve uzlaşma sağlanamazsa bu sıkıntı devam eder” şeklinde konuştu.

KÜRT HALKI DEVLETİN İMKANLARINDAN YARARLANIYOR

Barajı geçerek Meclis’e giren HDP’den bölge halkının beklentilerini gazetemize değerlendiren kapatılan Refah Partisi Van eski Milletvekili Fethullah Erbaş, “Doğu’daki Kürtlerin yüzde 80’i devletin imkanlarından yararlanıyor. Devletin birçok sosyal imkanlarını kullanıyor. Yoksul ailelere yapılan devlet yardımları mevcut ve Kürt halkı bu yardımların kesilmesini istemez. Kürt halkı, HDP’nin ne olduğunu biliyor zaten. HDP Türkiye partisi olma iddiasında samimi ise bu konuda adım atmalıdır” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi
Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.