banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kriz değil, Belediye vurdu!

Sırrın ve Karaköprü güzergâhlarında sefer yapan Özel Halk otobüsünde çalışan yaklaşık 60 muavin işsiz kaldı.

 

Sırrın ve Karaköprü güzergâhlarında çalışan, Özel Halk Otobüsleri muavinlerinin işlerine son verildi. İşten çıkarılan muavinler nasıl bir iş yapacaklarını düşünmeye başladılar. İşsiz kalan muavinlerden bazıları, "Belediye ile kooperatifler anlaşmayınca cezalar bizlere kesildi. Bu Ramazan ayı içerisinde ne yapacağız? Ne yiyeceğiz? Cebimizde paramız kalmadı eve gidemez olduk," diye sitemlerini dile getirdiler.

Uzun süreden beri bu mesleği yapan ve bundan sonra ne yapacağını da şaşıran bir Muavin yetkililere seslenerek; "Bu olaylarda karambola gidenler biz olduk. Kendimize göre bir düzenimiz vardı, Belediyenin yanlış bir kararı hepimizi işsiz bıraktı.

Şanlıurfa Belediyesi, trafiği rahatlatmak ve modern taşımacılık yapmak için ulaşım master planı çerçevesinde bir takım uygulamalara girişmişti. Özel halk otobüsleri şoförleri bu plan çerçevesinde kendilerine sunulan havuz sistemi, kart sistemi vb. anlaşmaların tek taraflı olduğunu ve kendilerine zarar vereceğini belirterek bu duruma karşı çıkmış, kentin çeşitli bölgelerinde "Zulüm Çadırları" kurarak olaya tepki göstermişlerdi.

 

Vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının tepkisi üzerine grevden vazgeçen halk otobüsü şoförleri çalışma kararı almışlardı.

Karaköprü ve Sırrın güzergâhında çalışan Halk Otobüsleri almış oldukları kararla, masraflarını çıkartmadıkları gerekçesi ile yaklaşık 60 muavinin işine son verdi.

Karaköprü ve Sırrın güzergâhında çalışan Halk otobüsü işletmecileri, diğer güzergâhlar da çalışan Halk otobüslerin de muavinlerinin işlerine son verileceği öğrenildi.

Murat Çiftçi / GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.