banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Köyleri ziyaret eden Vali Güvenç; Mazeret bulamayız

 

İlk olarak Viranşehir Kaymakamlığına geçen Vali Güvenç, burada Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleriyle ilçenin durumu hakkında bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Kaymakamlık çıkışında vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, vatandaşlara Şanlıurfa’ya ve Viranşehir’e yapılan hizmetleri ve yatırımları anlattı.

İlçeden ayrılarak Viranşehir’e bağlı Yolbilen Köyü’ne geçen Vali Güvenç, Yolbilen Köyünde vatandaşlarla sohbet ederek, Şanlıurfa’da bu yıl bin 77 km yol yaptıklarını bu yol ağının içinde Viranşehir’e yapılan yolun ise 120 km olduğunu söyledi. Yol için harcanan paranın 100 milyon TL olduğunu belirten Vali Güvenç, bütün ana hatlar ve grup yollarına girdiklerini ifade ederek, gelen taleplerin hepsini değerlendirip imkânları zorlayarak tüm taleplere ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Vali Güvenç konuşmasına devam ederek, “ Yol ve su konusunda devletin mazereti olmaz. Çünkü yolun olmadığı, suyun olmadığı yerde hayat olmaz. Ama yıllar yılı bu asgari ve insani ihtiyaçları yerine getirememişiz. Devlette 30’uncu yılımdayım, Allah bize imkân verdi, keyifle yapıyoruz. Kayıp yıllar için halkımızdan özür diliyoruz. Su ve yolları yapamadığımız, derelerden su içirdiğimiz bütün kadınlarımızdan özür diliyoruz. Şu anda Vekiliyle, Kaymakamıyla, Valisiyle ve Özel İdaresiyle kenetlendik, çalışıyoruz” dedi.

Sohbetin ardından Yolbilen Köyü İlköğretim Okulunu inceleyen Vali Celalettin Güvenç, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan’a talimat vererek okulun ihtiyaçlarının giderilmesini istedi.

Köyde yaşayan vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Güvenç; işlerinin vatandaşların sorunlarını dinleyerek, çözüme kavuşturmak olduğunu belirtip, “Beni en çok mutlu eden şey, milletimizin yüzünün gülmesidir. Sizlerin emrindeyiz, hepinizin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Daha sonra köyün diğer sorunlarını görmek üzere yer yer inceleme yapan Vali Güvenç, köyün yakınından geçen Cırçıp deresinin de DSİ program ve projesine dahil edilmesi için DSİ yetkililerini arayarak, gerekli girişimlerde bulundu.

Viranşehir İlçesinde incelemesi sırasında Viranşehir-Ceylanpınar yolu üzerinde bulunan Ergün köyü sakinleri tarafından karşılanan Vali Güvenç, köylülerin köylerine okul yapılması talebi üzerine köye okul yapılması sözü verirken; Eyüp Nebi Beldesi yolunda bulunan Ekindöver Köyü’ne de geçerek yol sorunun çözümü konusunda vatandaşlarla görüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.