banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Köse

CHP Şanlıurfa il Başkanı Yusuf Köse Emeklilere yapılan zammın çok düşük olduğunu, AKP Hükümeti sadece Ekmeğe % 15  zam yaptığına bakılırsa bu zammın çok düşük kaldığını belirtti.

            CHP il Başkanı Köse yaptığı yazılı açıklamada şunlara değindi. “2011 yılında emekli maaşlarına yapılacak ve 1 ocakta geçerli olacak zamlar önceki gün açıklandı.  En düşük emekli aylığına 60 lira, en fazla emekli maaşına 90 lira zam yaptıklarını Başbakan belirti.

            Yapılan artışların giderek ağırlaşan yaşam koşullarında yetersiz kalmıştır.

            Emekli kardeşlerimizin ortalama iki çocuğunun olduğunu kabul edersek, günde 50 kuruş zam yapılmıştır. Bugün dilenciye bile 50 kuruş verdiğinizde dilenci bile yüzünüze ters bakmaktadır.

Emekliye % 4 zam, sadece ekmeğe 15 zam dün yapıldı.

            Yine yapılan aylık zamla bir kg et ancak alınacaktır.  Yanı iki çocuklu bir emekli Ailesine günde 33 gram yanı her kişiye 10 gram et bile düşmemekte.

            Yapılacak ekmek, yağ, şeker, petrol, sigara V.S zamlarla emekli kesimi maalesef bugünü bile arayacaktır.

            Tabiri yerinde ise emekliye sadaka artışı yapıldı

            Emekli kardeşlerime, yaklaşan CHP iktidarında söz veriyoruz. Emeklilerin intibak sorunun mutlaka çözeceğiz.

            Emekli aylıklarını açlık sınırının üzerine çıkaracağız. Emeklilerin Promosyon sorununu çözeceğiz. Tüfe kayıplarını karşılayacağız” dedi,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.