banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kılıçdaroğolu: Saldırıyı 2 canlı bomba yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi bugün saat 15.00’de Çankaya Köşkü’nde gerçekleşti. Görüşmenin ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede, olayın akabinde devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulduğu belirtildi.

Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin hukuk önünde hesap vermesi için yapılan çalışmaların ivedilikle sonuca ulaşmasının önemine değinildiği belirtilen açıklamada, bu çerçevede bundan sonraki süreçte gelişmelerle ilgili yakın diyalog ve bilgi alışverişi içinde olunması kararlaştırıldığı kaydedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada, kendisine saldırının 2 erkek canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği bilgisinin verildiğini söyledi.

İçişleri ile Adalet Bakanı istifa etmeli
Başbakan Davutoğlu'na İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanının istifa etmesi gerektiğini söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu işin siyasi sorumlusu kim? Sayın Bakan görevinden alınmıyorsa azledilmesi gerektiğini ifade ettim.

Adalet Bakanı'nın görüntüsü tam bir ibretlik. Toplum ağır bir travma yaşıyor, Adalet Bakanı gülümsüyor. Adalet Bakanı o koltukta oturamaz. Sayın Davutoğlu'na ilettiğimde kendisi olayın raporunu beklediğini, ona göre karar verileceğini söyledi.

Ama bu iki bakan rapor beklenmeden görevden alınmalılar. Bu yapılmadığı takdirde, bu olay daha çok su kaldırır." 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.