banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Kılıçdaroğlundan sürpriz buluşma
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Eskişehirde Yılmaz Büyükerşenle buluşması merkez soldaki kulisleri hareketlendirdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyo programına katılmak üzere geldiği Eskişehire 15 kilometre kala kendisini karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile makam otomobilinde bir süre sohbet etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) Kanal Dden canlı yayımlanan Abbas Güçlü ile Genç Bakış adlı programa katılmak üzere Ankaradan kara yoluyla kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu, Eskişehire 15 kilometre kala Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen karşıladı.

Kılıçdaroğlu, makam otomobilinde Büyükerşen ile sohbet etti. Büyükerşen, Kılıçdaroğlunun konaklayacağı Anemon Otele 100 metre kala araçtan inip kendi makam otomobiline binerek ayrıldı.

Otele gelişinde Kılıçdaroğlunu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez ve İl Başkanı Erman Gölet karşıladı. Bir süre otelde kalan Kılıçdaroğlu, daha sonra programın yapılacağı ESOGÜye geçti. Bir grup genç Kılıçdaroğlunu Başbakan Kemal sloganı atarak karşıladı.

ESOGÜ Kongre Merkezinin VIP Salonuna geçen Kılıçdaroğlu, burada ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin ile bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Büyükerşeni otomobilinize alarak görüştünüz. Biz senaryo yazmayalım, sizden gerçeği öğrenelim demesi üzerine Arkadaşlar senaryo yazmaya gerek yok. Yılmaz Büyükerşen benim hocam. Biraz görüştük dedi.

HANGİ AKILLA
BUNU SÖYLÜYOR?
Kılıçdaroğlu: YÖK Başkanının yaptığı vahim bir açıklama var, üniversitelere sivil polis getireceğim demiş. Hangi akılla bunu söylüyor. Özgürlüğün olduğu yerde kısıtlamalar olmamalı.
HER AYDINI, HER YURTSEVERİ CHP BAYRAĞI ALTINA BEKLİYORUZ

Kılıçdaroğlu, Büyükerşenin CHPye katılıp katılmama konusunda bir şey söyleyip söylemediğinin sorulması üzerine de Sadece sohbet ettik. Bana Eskişehiri anlattı. Eskişehirdeki hizmetlerinden bahsetti. Karşılaştığı sorunlar var. Bana onları anlattı. Ben de dinledim. O benim hocam. Hocamı dinledim diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Büyükerşene, CHPye katılma teklifinizi yinelediniz mi sorusunu Biz herkesi CHPye bekliyoruz. Her aydını, her yurtseveri CHP bayrağı altına bekliyoruz. Gelsinler beraber ülkemize hizmet edelim. Büyükerşen ile güzel bir sohbet oldu diyerek cevapladı.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Büyükerşenin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması durumunda CHPnin destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Yılmaz Büyükerşen her türlü makama layık biridir dedi.

Kılıçdaroğlu, 12 Eylülde yapılan referandumda Eskişehirden çıkan sonucu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Buradan hayır çıkması beni mutlu etti. Eskişehir kendine yakışanı yaptı dedi.

Bu arada programın yapılacağı kongre merkezi önünde toplanan yaklaşık bin kadar öğrenci içeri girmek istedi. Merkezin üç kapısında toplanan ve içeri giremedikleri için tepki gösteren öğrencileri ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin ve İl Emniyet Müdür Vekili Abdülkadir Kutlu ikna etmeye çalıştı. Binanın bazı camlarını kıran bu öğrenci grubuna çevik kuvvet ekipleri engel oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.