banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Kılıçdaroğlundan Facebook açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Facebookun kapatılmasına yönelik bir girişimimiz yok. Bu iddialar doğru değil dedi.

Sanal alemde CHP Facebooku kapattırıyor başlığıyla yayımlanan haberlere en yetkili ağızdan cevap geldi. www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaşa konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bu iddia doğru değil dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde Facebookta kendisi hakkında açılan bir sayfayı mahkemeye şikayet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: O dönem, Facebookta Kılıçdaroğlu PKKlıdır adı altında bir grup oluşturulmuştu. Biz bunu hemen şikayet ettik. Adı geçen grubun içeriğinin sayfadan kaldırılmasını talep ettik. Mahkeme bu yönde karar vermesine rağmen, TİB Başkanı içeriğin kaldırılması için harekete geçmedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri hakkında da dava açtığını anımsatarak süreci anlattı. TİB Başkanı Fethi Şimşeki görevi ihmal ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Şimşekin görevini yapmadığı ortaya çıktı. Kendisi 1 ile 3 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Bu yüzden, kendi ihmalini saklamak için, bizim Facebooku kapattırmaya çalıştığımızı söylüyorlar dedi.

Dünyadaki modern ülkelerde, site kapatma yerine içeriği çıkarttırma uygulamasının yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Biz Facebooku niye kapatırmak isteyelim? Bunu düşünmek bile mümkün değil. Biz herkesin düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmesini sağlamak için mücadele ediyoruz. Ayrıca, Facebooktan en çok yararlanan partiyiz. Benim adıma açılmış bir grupta 800 binin üstünde üye var. O gruba üye olan yurttaşlarımızla sık sık iletişime geçmeye çalışıyorum ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu
, Facebooku kapattırma gibi bir girişimi olmadığının altını çizerek Biz sitedeki çirkin ithamların kaldırılmasını ve içeriğin temizlenmesini istedik. Ancak bunu çarpıtıp Facebooku kapattırmak istediğimiz yalanını yayıyorlar dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.