banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın diyemediğini dedi

Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken açıklamaları arasında İBDA/C lideri olduğu iddiasıyla 28 Şubat sürecinde yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu'nun ismi çevresinde sürdürülen "28 Şubat süreci yargılamalarının yenilenmesi" tartışmasına verdiği yanıt oldu.

Kılıçdaroğlu, "28 Şubat sürecindeki yargılanmaların yenilenmesi olasılığına nasıl bakarsınız?" sorusuna "Olağanüstü mahkemelerin tümüne karşıyız, onların yaptığı yargılamalara da karşıyız. Yeniden yargılama başlarsa destek veririz. Mağdur kim olursa olsun olağanüstü mahkemelerde yargılanıyorsa bu mahkemelerin adalet dağıtmadığı kanısındayız" dedi.

CHP LİDERİNE TEŞEKKÜR MEKTUBU

CHP Cezaevi Komisyonu'nun yaptığı cezaevi ziyaretleri sonrası, aralarında İBDA/C lideri olmakla yargılanıp hüküm giyen Salih Mirzabeyoğlu dahil 28 Şubat döneminde yargılanan birçok mahkum, Kılıçdaroğlu'na teşekkür mektubu göndermişti.

Kampanya Sivas Davası hükümlülerini de kapsıyor. Sivas Davası sürecinin ikinci yargılanması Kasım 1997'de tamamlandı. Aralık 1998'de Yargıtay hapis cezalarını onadı, 33 idam cezasını ise usul noksanlıkları nedeniyle bozdu. Şubat 1999 tarihinde usul eksikliklerinin giderilmesi için başlayan yargılama sonucunda 16 Haziran 2000'de 33 sanık Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce yeniden idam cezasına çarptırıldı.

Aralarında "Düzce- Hizbullah" davasının da bulunduğu bazı yargılamalar, Aczmendilerin lideri Müslüm Gündüz ile Çetin Emeç ve Turan Dursun'un öldürülmelerinden sorumlu tutulan İslami Hareket Örgütü üyesi İrfan Çağrıcı'nın ismi de 28 Şubat yargılamaları kapsamında değerlendiriliyor, yargılamalarının yenilenmesi talep ediliyor.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERİLEN TEŞEKKÜR MEKTUPLARI

CHP Cezaevi Komisyonu 1 yıl içinde 40'tan fazla cezaevini ziyaret etti. Komisyon üyelerinin çok sayıda tutuklu ve hükümlüyle yaptığı görüşmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hapishanelerden çok sayıda teşekkür ve talep mektubunun geldiği öğrenildi.

İLGİNÇ İSİMLERDEN GELEN MEKTUPLAR

NTV'de yayınlanan habere göre, Kılıçdaroğlu'na mektup gönderenler arasında, Hizbullah hükümlüleri, Redhack sanığı tutuklu ögrenciler ve Mehmet Ali Ağca'ya destek için uçak kaçırma eylemiyle gündeme gelen Nusret Akmercan da yer aldı.

SALİH MİRZABEYOĞLU "BEYNİM YÖNLENDİRİLİYOR"

İBDA/C örgütünün lideri olarak bilinen Salih Mirzabeyoğlu da Kılıçdaroğlu'na gönderdiği teşekkür mektubunda cezaevinde elektro manyetik dalgalarla beyninin yönlendirildiğini, "telegram iskencesine" maruz kaldıgını iddia etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.