banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kılıçdaroğlu; Araplardan özür diledi

Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın “Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz” sözlerinden sonra Genel Merkezi Şanlıurfa’da bulunan “ARAPDER” Derneği Genel Başkanı Şükrü Kırboğa’yı ziyaret ederek, CHP ve Canan Arıtman adına Araplardan özür diledi.

 

Canan Arıtman hakkında vermiş olduğu suç duyurusunda bulunmasında sonra CHP’nin bir nebzede olsa gönül almak için dün akşam saatlerinde ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa’yı ziyaret ederek, hem Canan Arıtman hem de CHP adına özür diledi

 

Ziyarette CHP Şanlıurfa Milletvekili Adaylardan Dr. İbrahim Hatipoğlu, Ferhat Karataş ve Süleyman Gök ile birlikte Türkiye Arapları Yardımlaşma ve Kültür Derneğine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, burada söylemiş olduğu “Yeni CHP’nın tüm Türkiye kucakladığını halkımızın her kesimine eşit mesafede yaklaştıklarını” söyledi,

 

ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, CHP heyetinin kendilerine bu nazik ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını fakat, Arap kökenli vatandaşların “Canan Arıtman'ın”, söylemiş olduğu söyleminden dolayı çok kırıldıklarını ifade ederek “CHP'nin Halkımızla barışık olmaları gerektiğini, ve bizlerin Türkiye’de 7 milyon Arap kökenli vatandaşların olduğunu, 70 yıl boyunca hep ihanetle suçlandıklarını, deyimlerle, özdeyişlerle aşağılandıklarını, filmlerde bile köpeklere Arap ismi verildiğini” söyledi.

 

Ayrıca, her parti doğu insanı için vitrine bir Kürt kökenli vatandaş koyuyor ise bizde Araplar olarak tüm siyasi partilerden taleplerimiz 3. büyük nüfusa sahip olan Arapların artık parti Genel Başkanlıklarında ve önemli görevlerde görmek istediklerini ve milletvekili sıralamalarında kendilerine önemli sıralarda yer verilmesini istedi, birde Canan Arıtman’dan da bir özür beklediklerini söyledi.

 

TENRIKULU ‘ARITMAN’ ADINA ÖZÜR DİLEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu; Bizim yeni anlayışımızda CHP’nin tüm halkları kucaklayacaklarını, ayrıca Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nunda “Canan Arıtman’la ilgili tepkisini dile getirdiğini söyleyerek; “Ben, Canan Arıtman’nın kullanmış olduğu o söylemlerden dolayı, CHP adına Türkiye Araplarından özür diliyorum” dedi.

 

CHP ekibin oturmuş olduğu yerde duvarda asılı bulunan Filistin bayrağı olması gözlerden kaçmadı…

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.