banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Kent Konseyinden Büyükşehir Binası Yeri Önerisi

Şanlıurfa'nın ulaşım, eğitim, turizm alanında gelişime katkı sunulması amacıyla çalışmalarını sürdüren Kent Konseyi, Başkan Erkan Sözen başkanlığında yapılan Yürütme kurulu toplantısında Büyükşehir Belediye binası yeri ile ilgili görüşlerini Büyükşehir Belediye Meclisine sundu. 

Yapılan olağan Yürütme Kurulu Toplantısında kentin sorunlarından ve yapılması gereken çalışmalardan bazılarını değerlendirdiklerini belirten Başkan Sözen, Kent Konseyinden görüş istenilen; “Büyükşehir Belediye binasının yer tespiti”  ile ilgili tavsiyelerini dile getirdi. 

İşte Yürütme Kurulunda görüşülen ve Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan o kararlar: 

Yeni Büyükşehir Belediyesinin şehir içinde mi yoksa şehir dışında mı yapılması tartışmaları ile ilgili görüş beyena eden Kent Konseyi, Yeni binanın, Şehir Merkezinde, Büyükşehir Binası bütün birimlerini mutlaka bir arada toplandığı, halkla bütünleşebilen bir yeşil kuşak ve onu kapsayan bir meydanla desteklenmesi gerektiğini açıkladı.
İşte    Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan o öneri
“Büyükşehir kavramı yapısal mekȃn olarak incelendiğinde onu oluşturan en önemli etkenin o kentte yaşayan insanlar olduğu gerçeği ortaya çıkar. Büyükşehir binası ulaşım sorununun az olduğu, kent kimliğini yansıtan, estetik ve fonksiyonel, çağın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürdürülebilir, çevre dostu ve doğaya saygılı, çağdaş ve ekonomik çözümler öneren bir yapı olması gerekmektedir. Büyükşehir Binası bütün birimlerini mutlaka bir arada toplamalı, halkla bütünleşebilen bir yeşil kuşak ve onu kapsayan bir meydanla desteklenmelidir.  Tüm bu kriterlerin merkezinde etkileşim alanında halk olduğuna göre kompleksin şehir merkezinde / ana arterlerle desteklenmiş bir yerde olması gerekmektedir.”
 

Anahtar Kelimeler:
Kent Konseyi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şanlıurfa sevdalısı 6 yıl önce

Hepsi para dolabı milletten çıkacak yeni yerin bütçesi