banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Kemal Saraçoğlu'ndan açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Kemal Saraçoğlu, AK Parti’nin Şanlıurfa için seçimlerde taahhüt ettiği 763 projenin takipçisi olacaklarını söyledi.


Saraçoğlu düzenlediği basın toplantısı ile Pazar günü yapılan seçimleri değerlendirdi. Sözlerine eski genel başkanları Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümünü anarak başlayan Saraçoğlu, 30 Martta yapılan yerel seçimlerde oy beklentilerinin 100-150 bin arasında olduğunu belirtti.


2009 yerel seçimlerine göre yüzde 300 oranında oylarını yükseltiklerini ifade eden Saraçoğlu, “Beklediğimiz oy gerçekten de bu değildi. 100 – 150 bin arası oy bekliyorduk. Bizim hedefimiz buydu. Şanlıurfa’da en az 5-6 ilçede olmadığımızı biliyoruz. Şanlıurfa merkezde ve iki ilçemizde çok güçlüydük. Güçlü olduğumuz Harran ve Akçakale’den de büyükşehir’e oy gelmedi. Şanlıurfa’da bazı nedenlerde dolayı son bir haftada başka partilere oy verince 21 bin 051 oy aldık. Bir önceki yerel seçime göre yüzde 300 oranında oyumuz arttı. Genel seçimlerde ki oyumuzu da korumuş olduk.Harran ve Akçakale’den çok az oy almamıza rağmen, tabii bu başarı mı? bana göre değil ama bunun nedenleri var” dedi.


Seçimlerin bir bayram havasında geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Saraçoğlu, “Seçimlerin olaysız bayram havasında geçmesini istiyorduk. Ama Hilvan ilçesinde muhtarlık seçimi nedeniyle 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. Keşke hiç olmasaydı. Hiç bir şey insan hayatı kadar önemli değildi. Biz seçimin bayram havasında geçmesi için her zaman dikkat ettik. Şanlıurfa’da ve tüm Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi olarak hemen hemen hiçbir olayın içerisinde yokuz… Ben bu yönden de Türkiye’deki tüm Milliyetçi Hareket Partisi adaylarına ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Saraçoğlu, AK Parti’nin seçim taahhütnamesi olarak 763 proje yapacağını hatırlatarak, 763 projenin 5 yılda bitmesi için takip edeceklerini ifade etti.


AK Partili yöneticilerin ve adayların çok güzel bir seçim stratejisi belirlediğini aktaran Saraçoğlu, “MHP’ye oy vermeyin "X" parti kazanır çalışması ile halkımızın iradesine ipotek koydu ve sadece söylentilere oy vermesine neden oldu. Bu da bizleri son derece üzdü. Keşke böyle bir seçim çalışması yapılmasaydı da bizde gerçek oyumuzu gösterebilseydik” ifadelerini kullandı.


Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına başarı dileğinde bulanan Saraçoğlu şunları söyledi:
Bu bir seçimdir. Daha çok seçimler görecek, bu ülke bu şehir. Ve her seçimde de tüm ilçelerde ve il'de olduğu gibi sadece 1 aday kazanacak. Biz bu kazanan başkanlarımıza başarılar diliyoruz. Her konuda yanlarında olacağız. Urfa’ya bir ağaç diken arkadaşlara teşekkür ederiz.. O ağaca da su vermesini biliriz.Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.