banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

KCK tutukluları için oturma eylemi

Şanlıurfada 14 Nisan 2009 tarihinde KCK operasyonunda tutuklanan 9 kişi için Şanlıurfa Demokrasi Platformu Bileşenleri tarafından oturma eylemi düzenlendi.  Ahmet Bahçıvan İş merkezi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan, KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Sıtkı Dehşet, 14 Nisan 2009 tarihinde KCK operasyonu adı altında halkın iradesiyle çok yüksek oranlarda oy olarak seçilmiş olan belediye başkanları, siyasetçiler, insan hakları savunucuları ve KESKe bağlı sendikaların üyeleri ve yöneticilerin tutuklandığını söyledi. Dehşet, 12 Eylül uygulamalarını aratmayacak bir düzeyde kelepçelenerek, tek sıra halindeki fotoğraflarının afişe edilmesi, insanım diyen herkesin vicdanlarını yaralamıştır. Bir buçuk yılı aşkın süredir sorgusuz, sualsiz, neyle suçlandıklarını dahi bilmeden, hukuksal dayanaktan yoksun iddialarla cezaevinde tutulmaktadırlar dedi.
Sıtkı Dehşet, 18 Ekimde başlayan bu davada sadece 151 arkadaşlarının değil, bunların şahsında Kürtler ve demokrasi güçlerinin yargılandığını iddia ederek, Bu dava sorunun çözümünde dönüm noktasıdır. Bu davanın ortaya çıkaracağı sonuçlar, Kürt sorununda önemli gelişmelere sebebiyet vereceği bilinmelidir. Biz demokrasi güçleri olarak, hükümetin bu ciddiyetle davaya yaklaşmasını bekliyoruz. Hiç kimse gerçekleştirilen bu operasyonları AK Parti hükümetinden bağımsız olduğunu düşünmesin. İlimizde
gerçekleştirilen operasyonda 9 arkadaşımız tıpkı dizi film senaryolarında olduğu gibi, hukuksal dayanaktan yoksun, düzmece iddialar neticesinde tutuklandılar. Amaç Urfada trendi her geçen gün yükselen barış, demokrasi ve emek mücadelesinin önünü almaktı. Buradan çağrımız, Kürt sorununun tasfiyesi için Hewlere ABDye, Almanyaya, Danimarkaya gidip görüşmeler yapacağınıza, Kürt sorununun çözümü için, KCKnin tek taraflı sürdürmekte olduğu eylemsizlik kararına karşılık, operasyonları durdurun. Sorunun
taraflarının bir an önce müzakere sürecine geçmeleri için, uygun koşullar oluşturun. 151 arkadaşımızın derhal serbest bırakılmaları bu koşulun oluşmasında bir zemin oluşturacaktır. Siyasi ve askeri operasyonlar sürdükçe, KCK tarafından Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümüne yönelik yapılan, eylemsizlik kararının da sürece herhangi bir katkısının olmayacağı bilinmelidir diye konuştu.
Dehşet, son olarak tekrar yaşanacak çatışmalardan AK Parti hükümetinin sorumlu olacağını iddia etti.
Grup daha sonra 5 dakika oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından grup sessiz birşekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.