banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

KCK; İbrahim Binici'nin seçilmesi için çalışın talimatı verdi
PKK'nın Kandil'den şehir yapılanması KCK kanalıyla BDP'ye gönderdiği seçim talimatlarının belgeleri ortaya çıktı.



Sabah Gazetesinin haberine göre 12 Haziran seçimleri öncesinde gönderilen talimatlar harfiyen yerine getirildi Terör örgütü PKK'nın askeri üs olarak kullandığı Kandil'deki komuta konseyi tarafından Koma Civaken Kurdistan (KCK) kanalıyla Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) gönderilen seçim talimatlarının belgeleri ortaya çıktı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı bu belgelere göre 12 Haziran seçimleri öncesinde Kandil'den BDP'ye sürekli gönderilen talimatlar harfiyen yerine getirildi. Örgütün komuta kademesinin konuşlandığı Kandil'in, BDP'yi demir yumrukla yönettiğini ispatlayan Kandil-KCK-BDP haberleşmesine ilişkin belgeler, 12 Haziran seçimleri öncesinde bütün aday listelerinin örgüt tarafından hazırlandığını gözler önüne seriyor. Belgeler, Levent Tüzel'den Sebahat Tuncel'e, Şerafettin Elçi'den Murat Öztürk'e bütün adayların Kandil tarafından belirlendiğini ve bazı adayların yerinin ve sırasının değiştirilmesi nedeniyle parti yönetiminin örgüt yönetiminden azar işittiğini gösteriyor.



BDP'YE ELEŞTİRİ

PKK'nın paralel devlet yapılanması KCK'nın Türkiye Sözcüsü Nihat Oğraş tarafından BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'a gönderilen maillerde BDP'nin, milletvekili aday listelerinde örgütün bilgisi dışında değişiklik yapmasının hesabı soruluyor. Maillerde, "Kim hangi nedenle bu değişikliği yaptı. Bu bilgiyi bize verin. Bunun altında bir hinlik var" deniliyor. Belgelere göre BDP il teşkilatlarının kendi bildiğini okuması üzerine, Kandil'den "Bu önemli dönemde ukalaca süreçle oynayan, oynama cesareti gösterenlere asla müsamaha göstermemeliyiz. Mardin il yönetiminin yaptığı terbiyesizlik gibi durumlara yol açılmamalıdır" mesajı gönderiliyor. KCK'nın bu tür mesajları BDP'de depreme neden oldu. 28 Mayıs 2011 tarihinde saat 23:41'de oluşturulan ve Nihat Oğraş tarafından kullanılan bedewi-arap@ hotmail.com isimli e-posta adresinden Aysel Tuğluk'a ait ayseltugluk@ hotmail.com isimli e-posta adresine gönderilen e-postada şu ifadelere yer veriliyor:



ERDOĞAN MİTİNGINE TALİMAT

"Öncelikle biz şunu öğrenmek istiyoruz. Milletvekili listeleri geldiğinde İstanbul 3. Bölgeye L. Tüzel ile M. Avcı (Levent Tüzel ve Mustafa Avcı'yı kast ediyor) verilmişti. Biz L. Tüzel'i 1. Bölgeye verdik, onun yerine de S. Tuncel'i (Sebahat Tuncel'i kast ediyor) kaydırdık. Ve bunun böyle kalmasını ısrarla istedik. Sonra kim hangi nedenle değiştirdi bilmek istiyoruz. Şimdi bunun altında bir hinlik olabilir. Urfa ve Van gibi yerlerin üzerinde iyi durmalısınız. Kimse oy kaydırması yapmamalıdır. Aynı şekilde Ş. Elçi (Şerafettin Elçi kast ediliyor) üzerinde de durulmalıdır. Herhangi bir biçimde kayma yapılmasının AKP'ye hizmet edeceği açıktır. İbrahim Binici için 'Çalışmayız' diyenler kimdir. Kimse ya ikna olurlar ya da görevden alınırlar." Kandil'in mesajlarını içeren 20 Mayıs 2011 tarihli mailde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti'nin Diyarbakır mitingine katılımın azaltılması için ne gerekiyorsa yapılması talimatı veriliyor. Bu mailde örgüt yöneticileri "AKP'nin Kürdistan'daki oyları sıfırlanmalı" diyor. Yine Kandil'in mesajlarının iletildiği 24 Mayıs 2011 tarihli mailde adaylar konusunda düzenlemenin nasıl yapılması gerektiği anlatılıyor. Bu mailde son olarak Van depreminden sonra valiliğin dağıttığı yardımların depremzedelere ulaştırılmasını engellediği ileri sürülen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile ilgili talimatlar da yer alıyor. Mailde bağımsız milletvekili adayı Kemal Aktaş adına Bekir Kaya'nın seçim çalışması yürütmesi isteniyor. haberin devamını okumak için Tıklayınız!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.