banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Kaytan’dan Mazlum Der’e ziyaret

Beraberinde Hüseyin Öncel ve Mustafa Kaytan ile birlikte ayak basmadık yer kalmayıncaya kadar gezip herkesi neden aday olduğu, seçilirse neler yapacağı konusunda aydınlatmaya ve destek istemeye devam edeceğini belirten AK Parti Karaköprü Belediye Başkan aday adayı Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, STK’ları, Muhtarları, Parti Gençlik Kolları, herkesin rakip diye nitelediği Karaköprü Belediye Başkanı ve aday adaylarını, sendikaları, esnafı ve partili partisiz vatandaşları ziyaret etmeye devam edeceğini söyledi.

Her zaman yanlışın karşısında olduk

Geçmişte başörtüsü yasağının kaldırılması için yapılan mücadeleleri ve ne için sendikacı olduğunu dile getiren AK Parti Karaköprü ilçe Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kaytan, “Geçmişim araştırıldığında görülür ki Her zaman yanlışın karşısında olduk. Biz başörtüsü eylemlerinden dolayı Memur-Sen Konfederasyonunun temsilcisiyken burada, Tıp Fakültesinden uzaklaştırılan arkadaşlarla eylem yaptığımız günde memurluktan istifa edip, sendikacılığı yapmaya karar vermiştik. Benim yeniden Ankara’da Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığından istifa ettiğim süreç de başörtüsüyle kardeşlerimizin meclise girdiği günün ertesi günü oldu. Bu değişim süreci elbette açılımla birlikte, hak ve özgürlükler bağlamında da söz konusu” dedi.

 

Bölge ülkeler Urfa’yı izleyecek

Bu seçimin bölge ülkelerden de izleneceğini belirten Kaytan, şöyle devam etti;

“Urfa İslam dünyasında lider 3 sacayaktan biri. Bunlar İstanbul, Ankara ve Urfa. Urfa liderliğimizi tescil edecek, Ortadoğu’ya hükmedecek. Urfa’nın biraz daha katılımcı olması, katkı sunması gerekiyor. Ve bu yerel yönetim seçiminin sadece belediye seçimi olarak algılanmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu siyasi kırılma noktasında bugün yerel yönetim seçimleriyle birlikte atılacak temel üzerine bina edilecek olan yapı, Süleymaniye’den, Rakka’dan, Musul’dan, Kerkük’ten, Erbil’den de çok ciddi bir şekilde izlenecek. Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine örneklik teşkil etmeyecektir büyükşehir Şanlıurfa. Buralar için de örnek olacak. Dolayısıyla bu yerel yönetimlerin gerek yerelde gerekse de genelde AK Parti Genel Merkezi ve buradaki ilçe teşkilatının çok dikkatli, sık eleyip ince dokuması gerekiyor. Bir ekip ruhuyla burada çalışma ortamının hazırlanması gerekiyor.”

 

Birlikte başaracağız

‘Birlikte başaracağız’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Ahmet Kaytan, “Bu sloganımızın arka planında da mahalle temsilcisi, sokak temsilcisi, ilçe yönetiminde bulunan kardeşlerimiz en büyük emeği veren, gayret eden, çalışan kardeşlerimiz bulunuyor. Karaköprü Urfa’nın kalbi olacak. Nüfus çok artacak ve Ruhunu Peygamberlerden alan medeniyetimizi oraya taşıyacağız. Keşke mimarimizi de taşıyabilsek. Urfa Karaköprü’den yönetilecek.  Karaköprü’yü fedakârlık yapan kardeşlerimizle birlikte yönetmek gerekiyor. Biz fedakârlık üzerine bina edilen bir yaşamı yeğledik. Bu hayatımızın birçoğu da sivil toplum kuruluşlarında geçti. Her zaman Memur Sen ve Mazlum Der’i önemsedik. Memur-Sen Konfederasyonu Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Mazlum Der de, her zaman fikir, ırk, dil, din ayrımı yapmadan mazlumun yanında yer almıştır. Bende bu kurumların bir parçasıyım. Bir yerde kullandığım ifadeyi burada arz etmek istiyorum. Hak üzerine bina edilen bir hayatın karşısında dünyevi hiçbir güç duramaz, dayanamaz. Şimdi bu fedakârlığı mahalle temsilcisi yapıyor, ilçe teşkilatında bulunan kardeşlerimiz yapıyor. Ancak yönetime gelenler, idare edenler o makamlara oturduktan sonra onları unutuyorlar. Eğer her birimiz bu fedakârlık noktasında çalışmalarımızı yaparsak, önce evimizi, sonra mahallemizi, sonra ilçemizi, sonra ilimizi, sonra bölgemizi, sonra ülkemizi ve ondan sonra da bütün insanlığın huzura ermesi için adım atmış oluruz. Bu kolay aslında, çok zor değil. En azından bizim ömrümüzün yettiği dönemde bu çalışmalarda bulunduğumuzda inşallah bizim zamanımızda olmasa da daha sonraki nesiller buna ulaşırlar diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Yerel yönetimler STK’lara önem vermeli

Kendisi de Mazlum Derli, Memur Sen’li olan Ahmet Kaytan’ın Mazlum Deri ziyaretinden duydukları sevinci dile getiren Mazlum Der Şanlıurfa Şube Başkanı Meral Dervişoğlu, “Bizim tek düşüncemiz, yerel yönetimlerin Sivil Toplum Kuruluşlarına önem vermesidir. Ahmet kardeşimizin de STK mensubu olması nedeniyle de STK’lara önem verdiğine inanıyoruz. Aday adayı olmuşlar. Biz düşüncemizi yeniden hatırlattık. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.