banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kaytan’dan İnsan Hakları Günü mesajı; İnsanlar eşit haklara sahiptir

Kaytan mesajında, insanların dil, din, ırk ayrımı yapılmadan eşit haklara sahip olduğunu söyledi.

Ahmet Kaytan; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, insanoğlunun sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımlayarak her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye ve onur kırıcı cezalara tabi tutulamayacağının ilan edildiği, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiğini hatırlattı.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, insanların doğuştan gelen ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları güvence altına aldığını ve insan haklarının anayasası olarak da tanımlandığını belirten AK Parti Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre herkesin, ırk, dil, din, renk, cinsiyet bakımından bir ayrım gözetilmeksizin tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde istifade etmesi garanti altına alınmıştır. Tüm kurum ve kuruluşlarca Dünya İnsan Hakları Gününü toplumun insan hakları konusunda bilinçlenmesi için bir fırsat olarak görmek lazım. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.