banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kaytan’dan Dünya kadın Hakları Günü mesajı

Dinimizin kadına çok değer vermiş olduğunu hatırlatan AK Parti Karaköprü Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kaytan, “Dinimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok mesuliyet yüklemiştir. Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir yahut hanımı veya annesidir. Kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmelidir. Allahü Teâlâ kadını erkeğe emanet edip, emanete riayet etmesini de emretti. Sevgili Peygamberimiz de; ‘Eşinizi üzmeyin. O, Allahü Teâlâ’nın size emanetidir’, ‘En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir’, ‘Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz’ ve ‘Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum’ demiştir” dedi.

 

Hükümet olarak büyük reformlar gerçekleştirildi

Demokrasi ve kadın hakları açısından, Cumhuriyetimizin daha ilk yıllarında cesur ve başarılı adımlar atılmasına karşın, bu reformların uygulamaya geçirilmesinde ne yazık ki aynı başarının gösterilememiş olduğunu belirten Kaytan, “Batılı birçok ülkede kadınlar bu hakları İkinci Dünya Savaşı sonrasında elde etmişken, kadınlarımızın 1934 yılında seçme ve seçilme hürriyetine sahip olması, kadınlarımıza verilen değerin en güzel tezahürüdür. Hukuki zeminde hiçbir engel olmamasına rağmen, kadınlarımızın siyasetteki ağırlığı yok değerinde olmuş, temsildeki adalet bakımından, çağdaş ülkelerdeki seviyelerin gerisinde kalınmıştır. Kadınlarımızın ülke yönetimine ve siyasete arzu edilen düzeyde katılamamalarının başlıca sebebi, hiç kuşkusuz, kamusal haklardan, eğitim imkânlarından yeterince istifade edememeleri ve sosyal hayatın birçok alanında cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmış olmalarıdır. Hükümet olarak, kadınlarımızın toplumsal hayatta, iş hayatında, siyasette daha güçlü var olabilmeleri, eğitim fırsatlarından mahrum kalmamaları için çok büyük reformlar gerçekleştirmiştir. Kadınlarımız sadece 1 gün değil her an hatırlanmalıdır diyor ve seçme seçilme hakkına kavuştukları bu günlerini candan tebrik ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.