banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kaymakam Sezer, Başkan Bayık'ı ziyaret etti
Başyayla Kaymakamlığından Hilvan Kaymakamlığına atanan genç kaymakam Uğur Sezer yaklaşık iki hafta önce Hilvan’a atanarak görevine başladı. Göreve gelir gelmez ilçedeki sorunlara el atan kaymakam Uğur Sezer göreve başladığı ikinci haftada Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ı makamında ziyaret ederek görüşmelerde bulundular.



Nezaket ziyaretinde bulunan Sezer, Bayık’la yaklaşık 1 saat süren bir görüşmede bulundu. Görüşme sırasında ilçenin temel sorunlarına değinen yeni kaymakam Uğur Sezer ” Hilvan’da bütün sorunların öncesinden gelen ve ötesinde olan eğitim sorunu var. Eğitim yetersizliğini gidermek için çalışmalarımıza başladık. Okul öncesi eğitimden ilköğretim ve ortaöğretimdeki eksiklikleri en kısa zaman da tamamlayıp daha sağlıklı ve başarılı bir eğitim verme çabasındayız. Bunu eğitim kurumlarında çalışan bütün arkadaşlarımızla el ele verip başaracağız” dedi.



Kaymakam Uğur Sezer’e ev sahipliği yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, geçmişten günümüze süregelen ilçe sorunlarını dile getirdi. Bayık “ İlçemiz 1926 yılında ilçe olma sıfatını elde etmiş olmasına rağmen ne yazık ki bugüne kadar bir köy kadar bir hizmet alamamışlığın talihsizliğini yaşamıştır. Özellikle siyasi olarak başa gelen idareciler ilçenin gelişimi noktasında hiçbir çalışma göstermemişlerdir. Altyapıdan üst yapıya, eğitimden sağlığa, spordan kültür ve sanata kadar ilçemiz her türlü hizmetten yoksun bırakılmıştır. Üçüncü senesine girdiğimiz yeni başkanlık döneminde birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz. Herkesin umudunu kestiği ve hayal bile edemediği su projesini hayata geçirmek için aylarca uğraştık ve bu uğraşımızın meyvesini almaya başladık. İçinde olduğumuz Kasım ayının ortalarında Hilvan’ın makûs kaderini değiştirecek ilk adım olan içme suyu projesinin ihalesi olacak. Şimdiye kadar gerekli teknik inceleme ve araştırmalar tamamlandı. Bundan sonra ilçenin içme suyu sorunu köklü bir çözüme kavuşacaktır” dedi.



Yapılan görüşmede imar planında olan ancak bir türlü netlik kazanamayan 50 yataklı yeni devlet hastanesi için ise, ziyarete eşlik eden OSM yönetim kurulu başkanı Dr. Halil Baysal ve Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeki Yıldırım Hilvan için gereken maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyeceklerini belirttiler.



Kaymakam Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ,ilçenin temel ve acil ihtiyaçlarını giderme ve çözme konusunda birbirlerine destek olup en kısa zamanda bunu hayata geçireceklerini dile getirdiler.
Mustafa Ufak / www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.