banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Kaymakam Akgün'ün intiharı meclise taşındı
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bozova Kaymakamı Caner Akgün’ün intiharı ve KÖYDES iddiaları ile ilgili olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i soru yağmuruna tuttu: intiharın KÖYDES ihaleleriyle bir ilgisi var mı? KÖYDES kapsamında köye, ne kadar bedelle, hangi hizmet götürüldü?



KÖYDES’LE ilgili Şanlıurfa gündemini meşgul eden iddiaları TBMM’ye taşımak CHP Muğla Milletvekiline düştü. Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den KÖYDES’LE ilgili tüm iddiaları tek tek aydınlatmasını istedi



CHP Milletvekili Demir’in önergesinde “2005’te vali ve kaymakamlar önderliğinde köylere ve bağlı yerlere içme suyu götürme ve yol sorunlarının çözülmesi amacıyla köy alt yapısını destekleme projesi başlatıldı. Kırsal alandaki altyapı eksikliği nedeniyle Türkiye’de en ön sıralarda gelen Şanlıurfa ili de KÖYDES projelerinden en çok kaynak ayrılan ilk üç ilden biriydi.



2005’ten itibaren Şanlıurfa’daki bütün köylere içme suyu sıkıntısını gidermek için sondaj kuyuları açıldı. o dönemde birçok köy yoluna onarım veya yeni asfaltlama gibi çalışmaların yapıldığı gözlendi.



Ancak halk arasında birçok köy yoluna ‘hiç bir şey yapılmadan’ müteahhide adama yapıldığı ve yol inşaatının bittiğinin kabul edildiği iddiaları vardır.



Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın da bu nedenle Devlet Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in istemiyle görevden alındığı Ak Parti çevrelerince de dile getirilmektedir.



Bu arada KÖYDES projelerinin Bozova’daki uygulamalarının müfettişler tarafından soruşturulması esnasında Bozova Kaymakamı maalesef intihar etmiştir. Bu konuda da her hangi bir açıklama yapılmamıştır.



Son günlerde ise, İl Özel İdaresi’nde yıllardır en kritik makamda bulunan müdürler de arka arkaya istifa etmektedirler. 2011 yılı başında atanan il özel idaresi genel sekreteri ile anlaşamamaları ve yolsuzluk dedikodularında adlarının geçmesi istifa nedeni olarak ileri sürülmektedir.



Milletvekili Demir, içişleri bakanı şahin’den şu sorulara yanıt vermesini istedi:

Parası ödendiği ve ihalesi yapıldığı halde, yol götürülmeyen köyler olduğu iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?



Bozova Kaymakamının intihar nedeninin KÖYDES projeleri ihaleleriyle bir ilgisi var mıdır?



Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın görevden alınmasının KÖYDES projeleri ihaleleriyle bir ilgisi var mıdır?



Şanlıurfa Özel İdaresi’nde arka arkaya yaşanan istifaların nedenleri nelerdir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.