banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

KAŞİP sorunlarını Bakan Bağış a aktardılar

Kamu Şirket personelleri eğitim,kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİP) sorunlarının yazdıkları bir dosyayı Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığına gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a sundular.

KAŞİP Genel Başkanı N. Hakan Aydın verdikleri dosya ile ilgili şunları kaydetti.; “Kamu Şirket personelleri eğitim,kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Kamuda çalışan taşerona bağlı şirket çalışanlarının özlük haklarındaki sıkıntıları her fırsatta dile getiriyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yetkili makamlar herhangi bir paylaşımda bulunmuyor bir gelişme belirtmiyor. Yargı kararlarına bakıldığında bu tür davaların her geçen gün arttığı ve kurumların yıprandığı müteselsilen kurumların sorumlu oldukları görülmektedir. Bu hususları anlatan Sağlık Bakanlığının 11.05.2010 tarihli ve 4794 sayılı Hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilerin hakları konulu Genelge yayınlamış fakat uygulama takip edilmemiştir.

 

Kamu Şirket personelleri Derneği olarak bütün  Bakanlıklara bağlı kuruluşlarda çalışan şirket personellerinin yıllık izin hakları ve taşeron firmalar tarafından her yıl giriş ve çıkış yapılarak 4857 Sayılı İş Kanunu hükümlerine aykırı hareket edildiğini tarafınıza bildiririz.

 

Yapılan bu haksızlıklarla beraber özlük haklarımız gasp edilmekte ve hakkımız olanı alamamaktayız. Bu haksızlıkların giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Asgari ücret araştırma komisyonu” oluşturmanızı ve yaşanılan sorun/sıkıntıları tespit ettirerek çözüm noktası bulunmasını, ihtiyaç halinde Kamu Şirket personelleri genel merkezi olarak her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu bildirir gereğinin yapılmasını” istesiklerini söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.