banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

Karataş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Mesajında sağlık alanındaki sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Karataş, “Sosyal devletin gereksinimlerinden biri olan sağlık hizmeti, hizmet alanı kadar hizmet verenine de hitap edebilmelidir” dedi.

Türkiye’de sağlığı ticarileştiren, sağlık hizmetlerini metalaştıran, eşit-ücretsiz-nitelikli sağlık hizmetinin

önündeki öncelikli engel olan sağlıktaki bütün katkı-katılım payları ve ilave ücretler kaldırılmasının şart olduğunu sözlerine ekleyen CHP’li Karataş mesajında şu sözlerine yer verdi: “Sosyal Devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri sağlık hizmetlerinden yararlanma tüm halkımızın en temel haklarından birisidir. Ancak son yıllarda bu alandaki değişimlere baktığımızda hem hizmet veren açısından hem de hizmeti alan vatandaş açısından büyük sorunlar ortaya çıkmıştır. Tamamen sistemden kaynaklanan bu sorun nedeniyle sağlıkta her geçen gün gündeme yansıyan olumsuz olayları hepimiz üzülerek takip ediyoruz. Bu anlamda sağlık çalışanlarının bir araya geldiği sendikaların sesine de kulak verilmelidir. Talepler arasındaki ‘ücret eşitsizliklerine son verilmeli; ASM, TSM, kurum

hekimlikleri, SHÇEK'te çalışanlarının iş güvencesine kavuşturulması, Sağlık alanında çalışmayı ve işyeri hekimliğini taşeronlaştıran; sağlıkçıların her düzeydeki eğitimini (işyeri hekimi, hemşire v.d.) yetkin olmayan özel sektör girişimlerine açan, sendika ve meslek örgütlerinin yetkilerini yok eden, ilgili dernekleri muhatap almayan uygulamalar ivedi olarak durdurulması’ hususlarına destek veriyoruz.

Tüm bu sıkıntılara rağmen özveri içerisinde çalışmalarına devam eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.