banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Karataş: O makam turistik bir makam değildir

Sayın Fakıbaba çıkıp ta yılın kaç gününü Urfa’da, kaç gününü ise yurt dışı gezilerinde geçirdiğini açıklasın da halk gerçekleri görsün” dedi.

Urfa’nın yerel anlamda birçok sıkıntısı olduğunun altını çizen Karataş, açıklamasında belediyeciliğin sadece kent temizliğinden ibaret olmadığını sözlerine ekledi.

‘ÇIKIŞ YERİNE ÖZÜR BEKLERDİK’

Başkan Fakıbaba’nın 11 Nisan Kurtuluş Günü’ne denk gelen tarihi yurt dışı programları ile çakıştırmaması gerektiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Karataş, “Sayın Başkan Fakıbaba’nın aslında çıkıp ta özür dilemesini beklerdik. Doğal olan da budur. Yılın sadece bir gününe denk gelen böylesine önemli bir tarihte ve organizasyonda asıl ismin kendi belediyesinin olduğu Kurtuluş Günü’nde Sayın Başkan Fakıbaba’dan özür dilemesini ve ileriki yıllarda daha hassas olmasına yönelik ifadeler bekliyorduk.  Ama partimizi hedef alan böylesine bir yaklaşım sergilemesinin ne kadar doğru olduğunu halkımızın takdirine bırakıyorum. Sayın Başkan Fakıbaba’ya neler olduğunu da bir türlü anlayamıyorum. Muhalefete olan çıkışlarının partisinde kendisine puan kazandırdığını düşünerek mi hareket ediyor diye kendimize soruyoruz. Suni çıkışlara da her ne kadar cevap vermek bize yakışmasa da ‘dedikodu’ ifadesi üzerine bunu partimize yakıştırmayarak bu açıklamayı yapma gereği duyduğumuzu kamuoyuna aktarıyoruz” diye konuştu.

‘FAKIBABA BİZE MUHALEFET YAPMAYI ÖĞRETMEYİ BIRAKSIN’

Başkan Karataş açıklamasında ayrıca Fakıbaba’nın yurt içi ve yurt dışı gezilerine ayrılan harcamaları açıklamasını istedi. Karataş, “Sayın Başkanın bu gezilere harcadığı masrafı da duyarsak çok iyi olacak. Bununla birlikte bu gezilerinin Urfa’ya ne katkısı olduğunu da halkla birlikte merak ediyoruz. Ayrıyeten Sayın Vekillerimizin ifadeleri de ‘dedikodu’ değil gerçektir. Bunu gündeme getirmek de yine en doğal hakkımızdır. Fakıbaba’nın böylesine bir günde Fransa’da veya Avusturya’da olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Önemli olan böyle bir günde Urfa’da olmasıydı. Soruyorum; Bu davranış Kurtuluş gününe saygısızlık olarak düşünülemez mi?”

Bu arada Sayın Başkan bize muhalefet yapmayı öğretmeyi bıraksın. 11 Nisan gibi önemli bir tarihle yurt dışı gezisini çakıştıran beceriksiz bir başkanın bizi eleştirmeye hakkı yoktur. Eğer bu beceriksizlik kasıtlı yapılmışsa daha vahim bir düşünceyi ortaya çıkarır. Bu kanaatteyim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.