banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Karataş: Herkes özgürce anadil de kendini ifade edebilmelidir

Anadil konusunun gündeme geldiği görüşmede Karataş, “Bir ırkın varlığı dilidir” diyerek Türkiye’de herkesin kendini ifade edebileceği dili kullanması gerektiğine ve bu anlamda demokrasinin işleyebileceğine vurgu yaptı.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Karataş, “Türkiye’de demokrasinin daha da işler hale gelebilmesi için anadilde eğitim veya bu alandaki ifade özgürlüğünü artık aşmamız gerekiyor. Sadece Kürt’ü için değil Zaza, Arap ve ülkemizde yaşayan diğer renklerin kendi güzelliğini gösterebilmesi ve yaşamını kültürüne göre devam ettirebilmesi için anadilin mutlak özgür kılınmasını şart olarak görüyorum. Bu anlamda da hukuk çerçevesinde bu alandaki tüm faaliyetleri sonuna kadar destekliyorum” dedi.

Sohbet ortamında geçen görüşmede derneğin eğitim çalışmaları hakkında da bilgi alan Karataş, Akademik Kürtçe’nin öğrencilere doğru bir şekilde aktarılması için verdikleri çabadan dolayı dernek yönetimini tebrik etti ve ziyaretin ardından dernekten ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.