banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Karataş, 3 dilde ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Mesajında 8 Mart'ın dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük ve dayanışma içinde toplumsal hayatta hak ettikleri konuma gelme mücadelesinin simgesi olduğunu ifade eden Başkan Karataş, “Günümüzde kadınların hala baskı, şiddet ve kötü muamelelere maruz kaldığı ortadadır. Ne yazık ki kadınlarımız özellikle bölgemizde erken yaşta evlendirilme, eğitim haklarından mahrum edilme, toplumsal ve siyasi anlamda daha az temsil edilme gibi birçok olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Aile içi şiddete maruz kalan, mahkemelerden aile içi şiddete karşı koruma isteyen kadınlarımızın sayısı çığ gibi artmaktadır. Tüm bu sorunların artık konuşulmadığı nice ‘8 Mart’lar özlemiyle tüm kadınlarımızın günün kutluyorum" diye konuştu.

Başkan Karataş, mesajında Kürtçe, Arapça ve Zazaca dillerde ‘Kadın Barışın ve Özgürlüğün Meşalesidir’ ibaresini kullandı. Karataş, “Jin Argura Aşiti û Azadiyê ye (Kürtçe), Cênı Milêva Aşitîyu Azadi yo (Zazaca), Elmer’a meş’alit el hurriyyi vel sulh (Arapça) “dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.