banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Karaköprülü kadınlardan engellilere ziyaret

 

AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Bahar Gül Yılmaz öncülüğündeki Kadın Kolları heyeti, “Engelliler Haftası” sebebiyle, Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneğini ziyaret etti. Yapılan ziyarette engellilerin sıkıntılarını, isteklerini dinleyen Yılmaz, engelli olan veya olmayan tüm bireylerin bu derneklere katılım sağlamasını, duyarlılık göstermesini ve en önemlisi manevi desteklerini eksik etmemeleri gerektiğini vurguladı.Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümünde kurumlar ve şahıslar olarak herkese büyük sorumluluklar düşmektedir. Ziyaretten çok memnun kalan dernek mensupları, AK Parti Karaköprü Kadın Kollarına bu sağduyulu ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Bahar Gül Yılmaz; “İş Kur aracılığıyla engelli kursiyerler için eğitim veren derneğin Eğitim ve Üretim Atölyesini gezme imkanı bulduk. Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla verecekleri okuma yazma kursuna katılım için başvuruları kabul ettiklerini söyleyen dernek başkanı Habib Polat, bunu kendilerinde sosyal bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği öncelikle omurilik felçlileri olmak üzere ortopedik özürlülerin tıbbi, mesleki, ekonomik ve sosyal rehabilitasyonu için hizmet vermektedir.Toplumumuzda azımsanmayacak bir oranda bulunan engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözümüne katkı sağlamak amacıyla Engellilere yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir dedi..Aynı zamanda  isteyen herkesin katılabilceği Tiyatro Kursunun çalışmalarını başlatan Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Yönetimi, Avrupa Birliği Projesi kapsamında finanse edilen Tiyatro Kursu Projesinde yer almak  ve tiyatro oyunlarında rol almak isteyen vatandaşların dernek merkezine başvurabileceklerini belirtti..

 

Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü 26/04/2010 tarihli tutanağı ile engelliler için eğitim amaçlı sağlanan makineler Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneğimize zimmetlendi.Fakat makinelerin 2 yılı dolmasına rağmen derneğimiz tarafına verilmemiştir.Bu konu hakkında yasal hakkımızı talep ediyoruz diyerek isteklerini bildiren dernek sorumluları yetkililerden çözüm bekliyor.

 

03 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bizler de, özürlülerin toplum yaşamına diğer insanlarla eşit fırsatlarda katılabilmesi için tüm toplum kesimlerinin, kentlileri, merkezi ve yerel yönetimlerini bu bilinç üzere hareket ve müdacele etmeye çağırıyor, 8,5 milyonu aşan engellimizin hayatının her anında ve her safhasında hiçbir engelle karşılaşmadan yaşamasını temenni ediyoruz” dedi

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.